Glavni grad pušta u rad novi moderni portal

Portal je napravljen kako bi građani mogli da komuniciraju sa lokalnom samoupravom i da budu informisani o svim aktivnostima.
74 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.05.2011. 16:23h

Novi moderni internet portal Glavnog grada www.podgorica.me počeće sa radom večeras oko 24 časa.

Danilo Kalezić iz Glavnog grada je rekao da je portal napravljen kako bi građani mogli da komuniciraju sa lokalnom samoupravom i da budu informisani o svim aktivnostima predstavnika Glavnog grada.

"Od ponoći će svi posjetioci portala moći da uživaju u njegovim čarima. Na sajtu će moći da se gledaju fotografije, da se postavljaju pitanja, takođe će se prezentirati najsvježiji događaji i aktivnosti gradonačelnika i predstavnika Glavnog grada", naveo je Kalezić, dodajući da je novi portal ravnopravan sa ostalim sajtovima gradova iz regiona i Evrope.

Aleksandar Perović direktor CIS-a je istakao da je sajt urađen pomoću Majkrosoft (Microsoft) informacionih tehnologija.

"Kao jedan moderan i pouzdan portal svakako predstavlja skup različitih sadržaja. Na sajtu će biti prezentirana obavještenja o aktivnostima gradonačelnika. Na pojedinim elementima sajta smo se zadržali više vremena, zbog težnje da se stvori jedan moćan alat. Ovaj sajt pruža neograničene mogućnosti, a takođe može biti i nadograđivan kako bi korisnici bili zadovoljniji. Tu su podsistemi za dnevne vijesti, aktuelnosti, servisne informacije za infrastrukturne projekte...", kazao je Perović.

On je dodao da je najveća prednost sajta kvalitet zbog tehnologija kojima je urađen. U narednom periodu sajt će biti dostupan i na engleskom jeziku. Pored brojnih mogućnosti sajta, autori portala su obratili pažnju i na lica koja imaju slab vid.

"Za osobe koje slabije vide, postoji mogućnost da se uveća font i čitava stranica", naveo je Perović, dodajući da će na sajtu biti i interaktivna mapa Podgorice koja će se dopunjavati.

Zlata Pelević je istakla da su ciljna grupa portala građani Podgorice.

"Sajt je idealan za sve one koji žele da saznaju više o Glavnom gradu. Biće sve o administraciji, novinama o životu Podgorice, zdravstvu i domovima zdravlja (gdje se nalaze, kad rade), saobraćaju (trasama i redu vožnji), informacijama kad i gdje neće biti vode, struje...", kazala je Pelević.

Administratori će se, kako je rekla Pelević, truditi da se pravovremeno izvještava i da se sve radi u cilju boljeg i lagodnijeg života u Podgorici.

Dejana Radović pomoćnica direktora CIS-a je pozvala građane da u narednom periodu aktivno učestvuju u razvijanju i nadogradnji portala sa svojim idejama i predlozima.

Bonus video: