Aktivisti za prava životinja traže da Google ukine aplikaciju za borbe pasa

Dog Wars je proizveo Kage Games, kompanija koja inače proizvodi igre za uređaje koji rade na Googleovoj Android platformi
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2011. 09:25h

Aktivisti za zaštitu životinja pozvali su Google da zabrani Android aplikaciju koja igračima omogućava da organizuju virtuene borbe pasa.

Dog Wars, besplatna igra za mobilne telefone, opisana kao "povećajte šanse da vaš pas pobijedi" i omogućava igračima da kupuju virtuelno steroide i šok ogrlice za pse.

Bek filadelfijskih Eaglesa Majkl Vik, koji je 21 mjesec proveo u zatvoru zbog umiješanosti u organizaciji borbi pasa, pridružio se kritičarima, navodeći da je igra u najmanju ruku odvratna.

"Ja sam o tome naučio na teži način", naveo je Vik u zajedničkoj izjavi sa predsjednikom Humane Society, najveće američke organizacije za zaštitu prava životinja, Vejnom Paselom.

"Sada sam na drugoj strani ove priče. Važno je da pošaljemo djeci pravu poruku, a ne da podržavamo ovakav oblik okrutnosti nad životinjama, pa makar on bio sam igrica, na nekoj Android aplikaciji", rekao je on.

Dog Wars je proizveo Kage Games, kompanija koja inače proizvodi igre za uređaje koji rade na Googleovoj Android platformi. Igra je besplatna, i od 18. marta, kada je lansirana, do sada je preuzeta 50.000 puta.

Igra korisnicima nudi priliku da hrane svoje pse i uključuju se u borbe protiv pasa drugih virtuelnih vlasnika. Naziv igre Dog Wars ispisan je krv crvenom bojom, a ilustrovana je slikom pitbula, iz čijih čeljusti kapa krv.

Igra omogućava korisniku da čak kupi i virtuelni pištolj, kako bi mogao da se bori protiv policije. Pasel je naveo da je igra se samo ne to, jer se u njoj koriste sve metode koje se koriste u tokom stvarnih organizacija borbi pasa.

"Ova igra može da bude poligon za mlade koji ovakve aktivnosti planiraju u stvarnom životu. Ona podstiče ljude na okrutnost prema psima", kaže on.

"Naša organizacija poziva Google da ukloni Dog Wars igru. Želimo dati dopirnos protiv organizacije borbi pasa", rekao je on.

Kreatori igre navode da je u pitanju samo igra i da to što je organizovanje borbi pasa zabranjeno u pojedinim zemljama, ne znači da treba da bue zabranjeno u pjesmama, na filmovima ili u igricama.

Bonus video: