Zbog nestašice djelova, odložena isporuka Sony 3D kamkodera

Prema prvobitnim planovima, HDR-T10 Handycam je trebalo da se pojavi u prodaji u Japanu sredinom aprila
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2011. 14:21h

Kompanija Sony saopštila je da će isporuke njenog 3D kamkordera HDR-T10 Handycam biti odložene približno za mjesec, zbog nestašice djelova.

Do problema u snabdijevanju djelovima došlo je zbog razornog zemljotresa koji je sredinom marta pogodio Japan. Snažan zemljotres jačine 9 stepeni, i cunami koji je njime izazvan, nanijeli su štetu ne samo proizvodnim pogonima brojnih japanskih IT kompanija, već su doveli i do problema u snabdijevanju proizvodnih pogona potrebnim djelovima.

Prema prvobitnim planovima, HDR-T10 Handycam je trebalo da se pojavi u prodaji u Japanu sredinom aprila, ali je sada kao novi datum za početak prodaje naveden 13. maj. Sony je ovaj kamkorder prvi put predstavio u januaru, na izložbi Consumer Electronics Show (CES), održanoj u Las Vegasu.

Sonyjeva najava o odlaganju isporuka 3D kamordera predstavlja drugu takvu najavu u Japanu posljednjih dana. Početkom nedjelje, kompanija Sony Ericsson je saopštila da je, kao posljedica prošlomjesečnog zemljotresa, u fabrikama u kojima se proizvode njeni vrhunski mobilni telefoni došlo do nestašice djelova.

Kao posljedica toga, isporuke mobilnih telefona Xperia Arc, Xperia Play i Xperia Neo će biti otežane, saopšteno je iz kompanija Sony Ericsson.

Bonus video: