Registracija pripejdaša do 27. maja, ko zakasni, biće isključen

Proces registracije pripejd korisnika predviđen je zbog usklađivanja sa evropskom zakonskom regulativom u toj oblasti.
0 komentar(a)
Crnogorski telekom, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Crnogorski telekom, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 05.04.2011. 15:07h

Svi pripejd brojevi mobilne telefonije, čiji se vlasnici ne registruju do 27. maja, biće isključeni sa mreže, upozorili su danas iz Crnogorskog Telekoma.

Iz kompanije su podsjetili da se vlasnici pripejd brojeva, prema Pravilniku o načinu registracije korisnika usluga javnih komunikacionih mreža, koji je donijelo Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, moraju registrovati do 27. maja.

"Registracija se obavlja popunjavanjem već pripremljenog formulara, uz ličnu kartu ili pasoš, dok maloljetne osobe treba da imaju neki identifikacioni dokumet, poput zdravstvene knjižice. Jedna osoba može imati neograničen broj pripejd brojeva na svoje ime", saopšteno je iz Telekoma.

Registracija je obavezna i za korisnike pripejd mobilnog interneta, a postojeći korisnici koji nijesu registrovani to mogu uraditi u svim T-Centrima i kod T-Partnera.

Paraleno sa pripejd registracijom, u toku je i obavezna zamjena SIM kartica za pripejd i postpejd korisnike mobilne telefonije i mobilnog intrneta, koja će trajati do 1. oktobra i predviđena je zbog prilagođavanja međunarodnoj numeraciji u mobilnoj telefoniji.

"Korisnici se o besplatnoj zamjeni kartice obavještavaju putem SMS-a, a zamjena se može uraditi u najbližem T-Centru i u slučaju da korisnik nije dobio obavještenje", objašnjeno je iz Telekoma.

Proces registracije pripejd korisnika predviđen je zbog usklađivanja sa evropskom zakonskom regulativom u toj oblasti.

Bonus video: