Poništen tender Aerodroma Crne Gore za nabavku novih uniformi

Državna komisija zbog konflikta interesa poništila tender ACG od 150 hiljada eura
138 pregleda 1 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.09.2018. 07:24h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu podgoričke firme Centroslavija i poništila tender Aerodroma Crne Gore (ACG) procijenjen na 150.000 eura, a koji se odnosio na nabavku službenih uniformi potrebnih osoblju ovog preduzeća.

Državna komisija je poništila odluku Aerodroma da se ovaj posao dodijeli beogradskoj firmi „Nicola S design“. Naručilac sporne moraće žaliocu da nadoknadi troškove postupka u iznosu od 726 eura, dok će mu Komisija vratiti naknadu za vođenje postupka u iznosu od 1500 eura, i to 15 dana po pravosnažnosti ovog rješenja.

Ponude ponuđača Tribece iz Beograda i firme Centroslavija iz Podgorice odbijene su kao neispravne tokom ovog javnog nadmetanja.

Državna komisija je utvrdila da je član Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda Milenko Jovančić u sukobu interesa jer je zaposlen na mjestu šefa laboratorije društva za kontrolu kvaliteta „Jugoinspekt“ Beograd, koji je od strane naručioca angažovan da obavi analizu materijala i usklađenosti svih dostavljenih uzoraka sa tehničkim zahtjevima iz tenderske dokumentacije, što pobijanu odluku i čitav postupak nabavke čini nezakonitim.

Komisija je utvrdila da su Aerodromi trebalo da isključe Jovančića iz postupka ove javne nabavke, a kako to nije učinjeno, predmetni postupak je sproveden uz postojanje sukoba interesa, na strani naručioca, pa je isti nezakonit zbog čega ga treba poništiti u cjelosti. M. M.

  • 2 specijalna teška aerodromska vatrogasna vozila, ukupne vrijednosti 1,1 milion eura najveća su pojedinačna stavka među planiranom nabavkom nove opreme u ovoj godini . Po jedno takvo vozilo dobiće aerodromi u Tivtu i Podgorici kako bi izašli u susret potrebama koje nameće narastajući obim avio saobraćaja i uvođenje većih tipova aviona u čarter i redovan saobraćaj

Bonus video: