I YouTube daje doprinos akciji Sat za planetu: Tamna strana videa

Iz NVO Green home istakli su da ukoliko bi svaki stanovnik Crne Gore na sat vremena ugasio jednu sijalicu od sto vati ekonomska ušteda bi bila nešto više od 4.000 eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2011. 16:19h

Globalnoj akciji Sat za planetu pridružio se i YouTube, koji će večeras u periodu između 20.30 i 21.30 sati (po lokalnom vremenu korisnika koji pristupa servisu) zatamniti stranicu za pregled video sadržaja.

U Crnoj Gori svjetlo će na sat, u istom periodu, večeras biti ugašeno u tržnom centru Delta Citi, poslovnicama Crnogorskog Telekoma u Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Kotoru i Herceg Novom.

Najavljeno je i da će se akciji priključiti i Uniqa osiguranje, Agencija za zaštitu životne sredine, Ministarstvo za održivi razvoj i turizam, kao i brojne NVO.

Iz NVO Green home istakli su da ukoliko bi svaki stanovnik Crne Gore na sat vremena ugasio jednu sijalicu od sto vati ekonomska ušteda bi bila nešto više od 4.000 eura.

Crna Gora troši 5 puta više energije po glavi stanovnika nego zemlje Evropske uniji, a gubici na mreži, od oko 22 posto, čine kompletnu godišnju proizvodnju Hidroelektrane Piva, poručeno je juče na konferenciji za novinare nevladine organizacije Green home povodom obilježavanja Sata za planetu.

Bonus video: