Počela prodaja iPad 2 u Evropi

Najviše pohvala dobili su dugovječnost baterije i lijep dizajn. Tu je i procesor sa dva jezgra i memorija od 512 MB, što je duplo više nego u originalnom iPadu
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2011. 14:58h

Nova verzija tablet računara iPad 2 kompanije Apple od danas se može kupiti u 25 država Evrope, Okeanije i Amerike nakon što je 11. marta počela prodaja u SAD.

Novi iPad model prodaje se u Njemačkoj, Australiji, Austriji, Belgiji, Kanadi, Danskoj, Španiji, Finskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Irskoj, Islandu, Italiji, Luksemburgu, Meksiku, Norveškoj, Novom Zelandu, Holandiji, Poljskoj, Portugalu, Češkoj, Britaniji, Švedskoj, Švajcarskoj i Francuskoj.

U Parizu je, kako izvještava Slobodna Evropa, već stvoren red ispred prodavnice Apple u kvartu Opera.

Vlasnik kompanije Apple Stiv Džobs otkrio je ovu novu verziju 2. marta, a već 11. marta našla se u 236 prodavnica te kompanije u SAD. Riječ je o evolucionoj nadgradnji postojećeg modela i prvi utisci korisnika iPada 2 prilično su povoljni.

Najviše pohvala dobili su dugovječnost baterije i lijep dizajn. Tu je i procesor sa dva jezgra i memorija od 512 MB, što je duplo više nego u originalnom iPadu.

Novi model iPad 2 ima prednju i zadnju kameru, sa mogućnošću upotrebe "Face Times" video četa, poput iPhonea 4 i brojnih drugih aplikacija. Takođe je tanji i lakši od prethodnika - težak je 590 grama i debeo 0,9 santimetara.

Originalni iPad imao je 730 grama i 1,3 santimetra. Baterija nominalno traje 10 sati, kao i kod prvog modela.

Prema istraživanju stručnjaka, koje je objavljeno 17. marta, proizvodnja iPada 2 mogla bi biti dovedena u pitanje zbog posljedica zemljotresa i cunamija u Japanu, jer bi moglo doći do problema u snabdijevanju djelovima.

Kompanija Apple je prošle godine prodala 15 miliona primjeraka iPada. Model 16 GB prodaje se po cijeni od 489 eura.

Bonus video: