Stiv Džobs lično predstavio novu verziju iPada

Nasljednik popularnog uređaja koji se pojavio prošle godine u aprilu od stare verzije se razlikuje po kameri, bržem procesoru i grafici
0 komentar(a)
Stiv Džobs, Foto: Beta
Stiv Džobs, Foto: Beta
Ažurirano: 02.03.2011. 21:37h

Dugo očekivani iPad 2 predstavljen je u San Francisku, a publiku je posebno oduševila činjenica da je njegovom predstavljanju prisustvovao Stiv Džobs lično.

Izvršni direktor kompanije Apple Stiv Džobs iznenadio je investitore kada se pojavio na predstavljanju nove verzije iPada, jer se ovih dana dosta govorilo o njegovom lošem zdravstvenom stanju.

“Ovo je sjajno iznenađenje. Investitori su svjesni da je njegovo zdravstveno stanje loše i da boluje od teške bolesti, ali je lijepo znati da je on danas među nama”, “Njegovo pojavljivanje je definitivno znak da se Stiv osjeća bolje”,samo su neki od komentara koje prenosi Reuters.

Nasljednik popularnog uređaja koji se pojavio prošle godine u aprilu od stare verzije se razlikuje po kameri, bržem procesoru i grafici.

Srce iPada 2 čini 1.2 GHz dual-core Apple A5 procesor, Džobs je tokom prezentacije kazao da je procesor dvostruko brži od prethodnog, a da da su grafičke performanse devet puta brže.

Ipad 2 ima prednju i zadnju kameru, sa mogućnošću upotrebe “FaceTime” video chata, poput iPhonea4, i brojnih drugih aplikacija.

Novi model je tanji i lakši od prethodnika - težak je 590 grama i “debeo” 0,9 centimetara.

Originalni iPad težak je 730 grama i 1,3 centimetra. Baterija kod oba modela straje oko 10 sati.

Za razliku od originala, iPad 2 dolazi u dvije boje, crnoj i bijeloj.

Cijena je ostala identična staroj: najjeftiniji iPad 2, sa 16 GB memorije i WiFi podrškom, košta 499 dolara, a najskuplja verzija, sa 64 GB memorije te WiFi i 3G podrškom, košta 829 dolara.

Očekuje se da uređaj bude u prodaji od 11. marta.

U posljednjih 9 mjeseci prodato je 15 miliona iPad uređaja, što jem, prema Džobsovoj procjeni, više od 90 odsto tržišta tablet računara.

Bonus video: