Mislio sam, ako nisam dobar u ljubavi, biću u biznisu!

Podgoričanin u sedmom razredu osjetio potrebu da zaradi novac i troši ga na putovanja, pa je odlučio da se bavi snimanjem svadbi.
504 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2011. 09:02h

Maturant podgoričke Elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” Dejan Petković, svoj prvi novac zaradio je sa 11 godina prodajući video igrice i filmove, a danas sa samo osamnaest godina sam je osmislio i finansirao internet kompaniju “AdmiralHost”, ima 30 odsto vlasništva firme Pronto – Tel Company, a dvije godine je imao stalan posao u preduzeću Atlas Capital Partners Inc.

Petkovićeva kompanija AdmiralHost International, koja omogućava webmasterima i programerima mjesto na serveru gdje mogu smjestiti sajt, posluje manje od mjesec dana, a već ima 264 klijenta!

“Ovi rezultati su nadmašili moja očekivanja. Nijesam očekivao ovakav uspjeh ni za narednih šest mjeseci”, kaže Petković.

On pojašnjava da tehnička podrška AdmiralHosta radi 24 časa, sedam dana u nedjelji, te da je brzina očitavanja stranica sa servera 70 milisekundi.

“AdmiralHost ima dva servera i pruža usluge Shared Hostinga i njegove prednosti u odnosu na konkurenciju su neograničen prostor i protok informacija. To znači da možete imati neograničenu količinu podataka na sajtu, sa neograničenim brojem posjeta”, objašnjava Petković.

U kompaniju AdmiralHost je, kaže, uložio svoj novac, koji je zaradio radeći web sajtove i druge projekte. Prije sadašnjeg projekta, napravio je web lokaciju Sajt.me i svakog mjeseca je radio tri do četiri web sajta.

Jedne večeri, nakon sličnog neuspjeha, trčeći po kiši, misleći samo o greškama koje sam napravio, rodila se ideja da stvorim internet ime, brend, jer znam da ako nijesam dobar u ljubavi, mogu biti u biznisu”, priča Dejan.

Veliku pomoć i podršku je, priča, dobio od roditelja i prijatelja Stefana Vojnića, Borisa Tuponje, Ksenije Zekić, Andrije Mikovića, profesora Igora Dragaša.

Inspiraciju za dosadašnje poslovne poduhvate, našao je, kaže, u “ljubavnom neuspjehu”.

“Nakon svakog pada pokušavao sam da okupiram svoje misli nečim drugim, velikim, stvarima koje će me tjerati da ne mislim o tome... Jedne večeri, nakon sličnog neuspjeha, trčeći po kiši, misleći samo o greškama koje sam napravio, rodila se ideja da stvorim internet ime, brend, jer znam da ako nijesam dobar u ljubavi, mogu biti u biznisu”, priča Dejan.

Narednih dana i neprospavanih noći je, kaže, “okupirao misli” samo poslom i željom za uspjehom.

Opširnije u štampanom izdanju...

Bonus video: