Na Žabljaku počeo skup "Informacione tehnologije 2011"

Za skup, koji organizuju Univerzitet Crne Gore i CIS, uz pokroviteljstvo Ministarstva za informaciono društvo, prijavljeno je 60 naučnih radova iz ICT oblasti
0 komentar(a)
IT Zabljak 2010, Foto: It.ac.me
IT Zabljak 2010, Foto: It.ac.me
Ažurirano: 22.02.2011. 13:20h

Naučni skup "Informacione tehnologije 2011", počeo je danas u žabljačkom hotelu "Planinka". Na tom 16. ICT okupljanju na sjeveru Crne Gore učestvuje 100 stručnjaka iz zemlje i država okruženja, kao i nekoliko gostiju sa širih prostora.

Za skup, koji organizuju Univerzitet Crne Gore i Centar informacionog sistema, uz pokroviteljstvo Ministarstva za informaciono društvo, prijavljeno je 60 naučnih radova iz ICT oblasti.

Predsjednik organizacionog odbora profesofr na Elektrotehničkom fakultetu, Božo Krstajić, kaže da će teme skupa, pored ostalih, biti elektronska uprava i informaciono društvo, virtualizacija, te implementacija DNSSEC.

"Cilj skupa je sveobuhvatno i multidisciplinarno sagledavanje aktuelnosti u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija u Crnoj Gori i u svijetu. Cilj se ostvaruje kroz prezentacije naučnih i stručnih radova i rezultata, rasprave, predavanja po pozivu, kratke edukativne kurseve i prezentacije naučnih, razvojnih i proizvodnih projekata i programa", kazao je Krstajić i dodao da se očekuje i razmatranje aktuelnih izmjena u Vladi Crne Gore, vezanih za nauku i ICT, promocija novoformiranog Ministarstva za nauku i njihove vizije rada, te nove aktivnosti Ministarstva za informaciono društvo u svijetlu pridruženog resora telekomunikacija.

Detaljnije o skupu objavljeno je na zvaničnom portalu.

Bonus video: