Imate Facebook profil? Dobićete i svoj e-mail na toj mreži

Kompanija je isplatila i 8,5 miliona dolara za kupovinu domena fb.com, koji je kupljen za potrebe sistema poruka Facebook Messages. U okviru tog sistema svaki korisnik te društvene mreže će dobiti i svoj e-mail.
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2011. 16:34h

Facebook je uveo funkciju e-maila kojim svako ko ima Facebook profil može da imati i svoju Facebook adresu elektronske pošte. Korisnici su danas dobili pozivnicu za aktiviranje usluge Facebook e-maila.

Kompanija je isplatila i 8,5 miliona dolara za kupovinu domena fb.com, koji je kupljen za potrebe sistema poruka Facebook Messages. U okviru tog sistema, kako je ranije najavljeno, svaki korisnik te društvene mreže će dobiti i svoj e-mail.

Domen fb.com je bio u vlasništvu američke kompanije American Farm Bureau Federation.

Korisnici pošalju preko četiri milijarde poruka dnevno

"Više od četiri milijarde poruka se svakodnevno šalje preko Facebooka", kaže osnivač popularne društvene mreže.

Facebook e-mail servis, famozni projekat Titan, cijele je godine glavna tema, kao moguća konkurencija Gmail servisu e-pošte kompanije Google.

Mnogi Facebookovi korisnici su svoje e-mail adrese zamijenili Facebookovim sistemom za privatne poruke, koji jeste naliku e-mailu, ali je ograničen jer dozvoljava komunikaciju samo među Facebook korisnicima.

Novi e-mail sistem iz Facebooka ima podršku za slanje i prijem poruka preko mobilnih, IM ili same društvene mreže. Osmišljen je tako da omogući jednostavnu komunikaciju u realnom vremenu.

Facebook na crnogorskom domenu

Kompanija Facebook već ima dva domena na crnogorskom domenu: fb.me i facebook.me.

Adresu fb.me ta popularna društvena mreža koristi kao skraćenu verziju pune Internet lokacije. Domen facebook.me kompanija je, kako je ranije najavljeno, planirala da koristi za mini-blog, servis koji bi trebalo da predstavlja konkurenciju popularnom Twitteru.

Facebook.me, najpoznatiji crnogorski domen, u avgustu, 2008. godine, je registrovao izvjesni Amjad Abbas, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nepune dvije godine kasnije, kompanija Facebook je zbog te registracije pokrenula spor ispred WIPO (Svjetska organizacija za zaštitu intelektualne svojine).

WIPO je 13. jula 2010. predmet riješio u korist tužioca, i naredio da se domen facebook.me prenese u vlasništvo kompanije Facebook.

Bonus video: