Sony Playstation telefon od proljeća na tržištu, ali ne i u ponudi M:tela

Uređaj objedinjuje funkcije prenosive igračke konzole PlayStation Portable i mobilnog telefona će imati prepoznatljive kontrolne tastere namijenjene igranju
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2011. 18:01h

Dugo očekivani Sony Playstation telefon, uređaj koji objedinjuje funkcije prenosive igračke konzole PlayStation Portable i mobilnog telefona, na tržištu će biti dostupan tokom proljeća.

Uređaj je zasnovan na konzoli PSPgo, i imaće prepoznatljive kontrolne tastere namijenjene igranju.

Predstavljen krajem 2009, PSPgo je manja verzija konzole PlayStation Portable. Može se povezati bežičnom mrežom sa Sonyevom uslugom PlayStation Network i preuzeti softver, muziku i filmski sadržaj.

Iako je njegovo predstavljanje tržištu pratila velika medijska pompa i uložena su velika sredstva u marketing, uređaj bilježi slabu prodaju.

Novi telefon razvija Sony Ericsson, i biće dostupan najprije na evropskom i tržištu Sjedinjenih država.

U kompaniji mjesecima ne žele da komentarišu glasine o PlayStation telefonu. Vijest o njegovom razvoju prenijelo je više renomiranih svjetskih medija. A nedavno se na YouTube servisu pojaivo i video zapis navodnog prototipa uređaja.

Više izvora na internetu povezivalo je taj video sa crnogorskim mobilnim operaterom, kompanijom M:tel, no u kompaniji su kazali da SonyPlaystation telefon “na žalost, neće skorije imati u ponudi ”.

Bonus video: