Aminuju izbor Vešovića i Vujačićeve

Vešović je obavljao funkciju zamjenika gradonačelnika Podgorice i u mandatu Slavoljuba Stijepovića, dok je Vujačićeva do sada radila u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć
364 pregleda 6 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Zoran Đurić
Časlav Vešović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.09.2018. 17:55h

Članovi Odbora za izbor i imenovanja Skupštine Glavnog grada trebalo bi da na sjutrašnjoj sjednici predlože Skupštini da usvoji predloge da za zamjenike gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, budu imenovani Časlav Vešović i Slađana Vujačić.

Vešović je obavljao funkciju zamjenika gradonačelnika Podgorice i u mandatu Slavoljuba Stijepovića, dok je Vujačićeva do sada radila u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Članovi Odbora će se na sjutrašnjoj sjednici izjasniti i o ostavkama koje su podnijeli član Savjeta Javne ustanove “Gradsko pozorište”, Emil Đokić, i članica Savjeta Kulturno-informativnog centra “Zeta”, Valentina Dobrović.

Skupštinski Odbor za izbor i imenovanja će razmatrati i predloge odluka o imenovanju Komisije za izradu Statuta Glavnog grada, raspisivanju javnog konkursa za izbor sekretara Skupštine i predlogu odluke o obrazovanju Komisije za provjeru stručnih sposobnosti za izbor sekretara Skupštine.

Članovi odbora će razmatrati i predloge rješenja o imenovanju Savjeta za prevenciju narkomanije i Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova. Na dnevnom redu odbora će se naći i predlozi rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju Odbora za društvene djelatnosti, izmjeni rješenja o imenovanju Odbora za planiranje i uređenje prostora, komunalno - stambenu djelatnost, saobraćaj i zaštitu životne sredine i izmjeni rješenja o određivanju odbornika koji će prisustvovati sklapanju braka.

Članovi odbora će raspravljati i o izmjeni rješenja o imenovanju Odbora direktora ”Sportski objekti”. Do sada su u odboru direktora tog preduzeća bili Vesko Lekić, kao predsjednik, dok su članovi bili Danilo Rakočević, Bojan Bakić, Vesna Begovići Ratko Stijepović.

Bonus video: