Stijepovića pamte kao "šampiona partijskog zapošljavanja”, Vuković: Podgorica lokomotiva razvoja

Glasovima vladajuće većine, na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, za zamjenike gradonačelnika Vukovića izabrani su Slađana Vujačić i Časlav Vešović
374 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Vuković, Glavni grad, Foto: Zoran Đurić
Ivan Vuković, Glavni grad, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.09.2018. 16:47h

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je tačno da je bilo obećano da će srednja škola u Golubovcima biti završena do prvog septembra ove godine, kako bi đaci iz Zete školsku 2018/19 upisali se u tu obrazovnu ustanovu.

“Zašto radovi nijesu završeni do tada uskoro treba da dobijem informaciju”, kazao je Vuković na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada.

Škola je, prema prvobitnom planu trebalo da bude završena do marta ove godine, ali je Direkcija javnih radova sa izvođačem radova, firmom “ Met&alu-plast “ naknadno potpisala aneks ugovora o produžetku radova sa 14 na 21 mjesec.

Kamen temeljac za izgradnju jednog od najznačajnijih kapitalnih projekata u Zeti je postavljen u januaru 2017. godine.

Kako je ranije pojašnjeno iz Direkcije, radovi se odvijaju usporenom dinamikom zbog svakodnevnog usaglašavanja između izvođača radova, nadzorne službe i Direkcije javnih radova “oko više otvorenih tehničkih pitanja prouzrokovanih nedostacima u projektnoj dokumentaciji”.

Vuković je na sjednici, odgovarajući odborniku Demokrata Mitru Vukoviću, istakao da ne može da obeća da će uređaj za prečišćavanje otpadnih voda da bude završen za vrijeme njegovog mandata.

“Taj projekat obećavate godinama, a od toga nije napravljena nijedan blok”, istakao je Vladimir Čađenović iz Demokrata.

Tehnički direktora “Vodovoda i kanalizacije” Filip Makrid kazao je da su riješena sva imovinsko pravni odnosi na lokaciji izgradnje uređaja, kao i da će impementaciju projekta početi idućeg mjeseca, naakon izbora konsultanta.

Skupština je glasovima odbornika Demokratske partije socijalista, Socijaledomokrata i Albanske alternative usvojila izvještaj o radu gradonačelnika i organa uprave Glavnog grada i službi za 2017. godinu, uz zamjerke opozicije da dosta projekata nije završeno i da se godinama ponavljaju ista obećanja.

Odbornik Demokrata Mitar Vuković istakao je da bivši gradonačelnik Slavoljub Stijepović nije dobro radio posao i nije završio ono što je obećao.

Odbornik Građanskog pokreta URA Luka Rakčević istakao je da će Stijepović ostati upamćen kao “šampion partijskog zapošljavanja”.

“Opteretio je budžet zbog partijskog zapošljavanja”, istakao je Rakčević.

Gradonačelnik Vuković kazao je da će Podgorica nastaviti da bude lokomotiva razvoja i modernizacije savremene Crne Gore.

“Slijedimo našu viziju da Podgoricu izgrađujemo u evropskom duhu, čuvajući njenu tradiciju i autentičnost. Podrška i povjerenje građana dodatno nas obavezuju i motivišu da nastavimo da vrijedno radimo i stvaramo, kako bi budućim generacijama ostavili više nego što smo naslijedili.

Vujačić i Vešović zamjenci

Glasovima vladajuće većine za zamjenike gradonačelnika Vukovića izabrani su Slađana Vujačić i Časlav Vešović.

Odbornici opozicije su prije rasprave o predlogu da njih dvoje budu zamjenici, napustili zasjedanje. Usvojeni su, između ostalog, predlog završnog računa budžeta Glavnog grada za 2017. godinu, informacija o ostvarivanju budžeta u periodu januar – jun 2018. godine. Odbornici su usvojili i predlog Detaljnog urbanističkog plana "Zabjelo 8", "Titeks", "Blok 35-36".

Bonus video: