I sportski i porodični: Ovako izgleda Mercedes AMG GT sa četvoro vrata

Prvi kupe sa četvoro vrata koji je proizvela Mercedesova visokoperformansna divizija spaja gene rasnog sportiste i porodični karakter
294 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2018. 12:34h

Jedna od najvećih zvijezda, ne samo Mercedesovog štanda, već i čitavog ženevskog sajma je model čije je puno ime “AMG GT kupe sa četvoro vrata”.

“Ljudi kojima su se dopadali automobili iz AMG-a su do sada morali da odluče ili da kupe zaista sportski auto ili da imaju porodicu. Sada smo riješili taj konflikt i ponudili smo sportski auto sa četvoro vrata“, kazao nam je na štandu generalni direktor Mercedesa Diter Ceče. Nova perjanica AMG-a posjeduje višesnopne LED farove, a oštar nos i prilagodljivi zadnji spojler čine ga tipičnim članom AMG GT porodice. U ponudi su benzinski motori od šest i osam cilindara, snage od 429 do 630 KS. Najbrža varijanta, AMG GT 63 S Coupe, do 100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde, što je bolje od najbrže porše panamere. Najveća brzina je 315 km/h.

U unutrašnjosti, na luksuznoj komandnoj tabli ističu se dva velika displeja pomoću kojih se kontroliše većina funkcija. Pozadi su dostupna dva luksuzna sjedišta sa displejom osjetljivim na dodir između, ili odvojena sportska sjedišta sa osnovom od ugljeničnih vlakana.

Ako ikada budete imali tu sreću da posjedujete ovaj automobil, znajte da ćete na zadnjim sjedištima moći da prevozite i visoke članove porodice ili prijatelje, jer tamo zaista ima dosta prostora i za koljena i za glavu. Prvi kupe sa četvoro vrata koji je proizvela Mercedesova visokoperformansna divizija spaja visok komfor sa mnogo mogućnosti individualizacije, kao i mnogo tehnologija rasnog sportiste.

Svaka varijanta je opremljena pogonom na sve točkove, aktivnim upravljanjem na zadnjoj osovini, i devetostepenim automatskim mjenjačem sa polugcama iza volana.

Prve isporuke se očekuju početkom iduće godine, a očekuje se cijena od oko 150.000 eura.

Galerija

Bonus video: