Kako da produžite vijek baterije pametnog telefona

Idealna temperatura za punjenje baterije je sobna temperatura (oko 20 stepeni), dok punjenje na temperaturama između pet i 45 stepeni ne bi trebalo da utice na bateriju, ako je telefon priključen na punjač na temperaturi ispod 0, tada može doći do oštećenja
69 pregleda 1 komentar(a)
Pametni telefon
Pametni telefon
Ažurirano: 11.03.2018. 16:45h

Kratko trajanje baterije jedan je od problema sa kojim se suočavaju korisnici, pa bi valjalo znati koje bi to savjete trebalo poslušati da baterija ne bi stalno bila u crvenom.

Osim čestog korištenja telefona, još neki faktori utiču na trajanje baterije iPhonea, a slične probleme imaju i korisnici androida.

Zanimljivo je da se na većini pametnih telefona baterija se najbrže troši na hladnoći,koja osim na trajanje utice I na punjenje baterije. Idealna temperatura za punjenje baterije je sobna temperatura (oko 20 stepeni), dok punjenje na temperaturama između pet i 45 stepeni ne bi trebalo da utice na bateriju, ako je telefon priključen na punjač na temperaturi ispod 0, tada može doći do oštećenja. Osim savjeta da bi telefon trebalo puniti na temperaturi koja je najbliže sobnoj, smatra se da bi na hladnoći telefon trebalo zaštititi futrolom I ne ostavljati ga u automobilu na niskim temperaturama.

Slab signal mobilne mreže – ali i WiFi takođe utiče na bržu potrošnju baterije jer iPhone konstantno traži bolji i jači signal.

Ako se nalazite u mjestima sa slabijim signalom čini se kako nema previše pomoći, već ćete morati telefon češće da držite priključen na punjač.

U nekim slučajevima, čak i loše kodirane aplikacije ili aplikacije s nekim bagovima, mogu uticati na ubrzanu potrošnju baterije.

Na iPhoneu možete da provjerite koje su aplikacije najveći potrošači jer u podešavanjima imate podatke o tome koliko su određene aplikacije uticale na potrošnju u posljednjih 24 sata i u posljednjoj sedmici.

Na takvim aplikacijama najbolje je, kažu stručnjaci, isključiti njihovo osvježavanje u pozadini, no onda nećete dobijati obavještenja dok ih ne pokrenete. Poželjno je, stoga, osim u vama najvažnijim aplikacijama, isključiti tu funkciju.

Bonus video: