Nikšićanin uhapšen, pa pušten da se brani sa slobode

Policiji je predao pištolj za koji nije imao dozvolu
200 pregleda 1 komentar(a)
Pištolj, džep, Foto: Shutterstock
Pištolj, džep, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.06.2018. 11:45h

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sugrađanina Branislava Delibašića (46) zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Njemu se stavlja na teret da je 29. maja u večernjim satima u Kapinom polju imao verbalni sukob sa M.K. (34) nakon čega je ispalio jedan metak i udaljio se u nepoznatom pravcu. Sa Delibašićem je te večeri u društvu bio I.P. (31).

Policiji je slučaj prijavio M.K. koji je kazao da je u blizini porodične kuće imao sukob sa dvije osobe nakon čega je jedno od njih upotrijebilo vatreno oružje. Policija je tokom uviđaja pronašla i izuzela pištoljski metak koji će biti predmet daljeg vještačenja.

Delibašić je uhapšen 30. maja i, kako se navodi u saopštenju policije, priznao je izvršenje djela koja mu se stavljaju na teret. Policiji je predao pištolj marke Pietro Beretta kalibra 7.65 milimetara za koji nije imao dozvolu i koji je koristio tokom pomenute večeri.

On je uz krivičnu prijavu sproveden Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.

Bonus video: