Gjokaj: Novinari me vjerski napadaju

Predsjednik Savjeta je Lacmanovića optužio za “opstrukciju Agencije u kojoj provodi dva -tri sata”
455 pregleda 11 komentar(a)
Muhamed Gjokaj, Foto: Zoran Đurić
Muhamed Gjokaj, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.06.2018. 15:06h

Predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka (AZLP) Muhamed Gjokaj optužio je člana Savjeta Radenka Lacmanovića i novinare “Vijesti” i “Dana” da ga lično napadaju i da se radi o “nacionalnoj i vjerskoj noti napada”, čime se remeti nacionalni sklad u državi.

“Već u par navrata nerazdvojni trio Radenko Lacmanović, novinarka „Vijesti“ Mila Radulović, kao i novinar „Dana“ Milan Sekulović vrše neosnovane napade na mene, kao Muhameda Gjokaja, koristeći se neistinama. Moja sumnja, na koju sam i ranije ukazivao da se radi o nacionalnoj i vjerskoj noti napada, ovog puta se potvrdila korišćenjem termina „terorizam“, stavljajući ga u kontekst mog imena i prezimena, a pogotovo u vrijeme ramazanskih praznika, što predstavlja uvredu ne samo za mene kao Muhameda Gjokaja, već svih pripadnika muslimanske vjeroispovjeti, pokušavajući da remete nacionalni sklad u državi Crnoj Gori”, piše u reagovanju predsjednika Savjeta.

“Vijesti” su prije dva dana objavile Lacmanovićevo pismo predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću da zaustavi “pravno nasilje i teror” predsjednika Savjeta, koji nije dozvolio dopunu dnevnog reda. Lacmanović tvrdi i da će Gjokajeve pogrešne odluke u vezi sa kadrovskom politikom “koštati građane više od 35.000 eura”.

“Ovo je očigledan način zloupotrebe medija da se ja kao Muhamed Gjokaj pokušavam predstaviti kao terorista koji narušava Ustav Crne Gore. Znači li to da ja kao Albanac islamske vjeroispovjesti predstavljam prijetnju po ustavno-pravni sistem, poistovjećujući mene sa pripadnikom neke terorističke grupe koji vrši terorističke aktivnosti”, pita Gjokaj u reagovanju.

On je Lacmanovića optužio za “populistička naklapanja” i opstrukciju rada Agencije u kojoj, kako navodi, provodi dva ili tri sata.

Gjokaj je “pozvao glavne i odgovorne urednike „Vijesti“ i „Dana“ da se “ograde od ovakvih tekstova kojima se podriva vjerski i nacionalni sklad, stavljajući ime Muhamed u kontekst terorizma. Ovakva očigledna uvreda, vrijeđa ne samo pripadnike nacionalnih i vjerskih manjina, već i svakog razumnog čovjeka u Crnoj Gori, pa ukoliko ne dobijem javno izvinjenje za ovakav tekst, sve će dobiti sudski epilog”, zaprijetio je Gjokaj.

Bonus video: