URA: Čudi osjećaj odgovornosti Radonjića za nezavršenu školu u Golubovcima

Dodaje i da se kroz ovaj slučaj vidi "tragikomično funkcionisanje državne i lokalne uprave u Crnoj Gori"
75 pregleda 0 komentar(a)
Škola Golubovci, Foto: URA
Škola Golubovci, Foto: URA
Ažurirano: 12.07.2018. 10:57h

Odbornik Građanskog pokreta URA u Gradskoj opštini Golubovci Balša Vujačić kazao je danas da čudi naknadni osjećaj odgovornosti i dalje aktuelnog predsjednika te podgoričke gradske opštine Dušana Radonjića zbog nezavršetka radova na Srednjoj stručnoj školi i nemogućnosti da se u septembru primi upiše prva generacija srednjoškolaca.

„Čudi iz razloga što je već svima mjesecima unazad bilo jasno da od završetka radova na tom objektu nema ništa i da gradnja tog objekta podsjeća na mnoga obećanja DPS-a u Zeti. Gospodin Radonjić sada u stilu neupućenog čovjeka koji se prvi put našao u Zeti poziva Vladu na odgovornost, kao da nije mogao znati još prije nekoliko mjeseci da je završetak radova na školi nemoguć u predviđenom roku“, istakao je Vujačić.

Kaže da Srednja stručna škola dijeli sudbinu svih velikih kapitalnih projekata u Zeti počevši od puta Golubovci-Mataguži, dvorane u Beglacima, Veljeg puta, Distributivnog centra u Matagužima i još mnogo njih koji decenijama ne mogu vidjeti kraj radova ili biti u funkciji.

„Možda da i ne bi bio problem da je ovo prvi put da su građani Zete prevareni, ali gospodine Radonjiću ovo je hiljadu i neki put da se obećanja i rokovi ne poštuju, pa nijeste mnogo obraćali pažnju na to. Naravno da treba da ispitati odgovornost, ali gdje je ona bila i za sve ostale projekte. Gdje je odgovornost i za dio zaobilaznice koji je trebao biti gotov u junu? Gdje je odgovornost za sve nezavršene projekte u Zeti?“, poručio je Vujačić.

Dodaje i da se kroz ovaj slučaj vidi "tragikomično funkcionisanje državne i lokalne uprave u Crnoj Gori."

„To govore riječi gospodina Radonjića koji je kazao da je uprava u Golubovcima naknadno upoznata sa Aneksom Ugovora kojim je prolongiran rok od februara, odnosno marta do septembra 2018. za izgradnju škole i da još uvijek nijesu dobili zvaničan dopis da objekat neće početi sa radom sa adrese moinistarstva a da je to već jasno i gospodinu Radonjiću. Toliko o odgovornosti i ozbiljnosti“, zaključio je Vujačić.

Bonus video: