Demokrate: Obračun sa Ćalović je po direktnom diktatu Đukanovića

"Ovaj predlog dolazi kao logičan nastavak nedemokratskih praksi nakon razrješenja Andrijane Kadije sa mjesta generalne direktorice RTCG i pokretanja procedure za smjenu direktora RTCG, Vladana Mićunovića", ocjenjuju Demokrate
99 pregleda 6 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Boris Pejović
Vanja Ćalović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.06.2018. 13:41h

Demokratska Crna Gora snažno osuđuje predlog o razrješenju sa mjesta članice Savjeta ASK-a Vanje Ćalović Marković.

"Ovaj predlog dolazi kao logičan nastavak nedemokratskih praksi nakon razrješenja Andrijane Kadije sa mjesta generalne direktorice RTCG i pokretanja procedure za smjenu direktora RTCG, Vladana Mićunovića. Očigledno je da se aktuelni režim sistematski bori protiv drugačijeg mišljenja, kritičkog mišljenja, vjerovatno i mišljenja uopšte. Za njih idealan član Savjeta ASK-a, Savjeta RTCG-a, Savjeta Bilo Čega, jeste onaj koji uopšte ni ne misli već samo glasa onako kako se od njega očekuje, a obavezno žmuri i ćuti na sva nepočinstva vlasti", navode iz Demokrata.

Ocjenjuju da je "očigledno mnogo bitno da se istakne da se sramotna razrešenja predlažu jednoglasno Skupštini Crne Gore".

"Rekli bismo da se to predlaže i jednoumno, kada bi u njihovim postupcima bilo uma koliko i za jednoumlje. Nema ga, međutim, ni toliko. Savjet koji pristaje da po bilo čijem nalogu iskorjenjuje jednu od vrlo rijetkih klica slobodnog i nepristrasnog mišljenja, ne može biti Savjet čiji članovi misle svojom glavom. Obračun sa Vanjom Ćalović Marković jeste obračun po direktnom diktatu predsjednika DPS-a, Mila Đukanovića", zaključuje se.

Bonus video: