Računi za vodu svađaju komšije

Iz “Vodovoda” tvrde da će, ako utvrde nepravilnosti, umanjiti račune
139 pregleda 2 komentar(a)
Ulica 13. jula, Foto: Zoran Đurić
Ulica 13. jula, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.07.2018. 19:12h

Stanari jednog od ulaza zgrade u Ulici 13. jula u Podgorici tvrde da godinama dobijaju znatno veće račune za vodu od stanara susjednog ulaza.

Zbog problema sa neuobičajeno velikom potrošnjom vode u više navrata su se obraćali “Vodovodu i kanalizaciji”, ali tvrde da nisu došli do rješenja problema i računi im nisu umanjeni.

Da postoji nesrazmjera između onoga koliko potroši i koliko plaća, prije nekoliko godina je primijetila jedna od stanarki Koviljka Perović koja živi sama.

“Ja sama, stara žena, za mjesec dana potrošim više od 25 kubika vode”, kazala je Perović.

Sumnjajući da nešto nije u redu, pisala je zahtjeve i obraćala se nadležnima u “Vodovodu” za umanjenje računa, ali bezuspješno.

Da li ima kvara na vodovodnoj mreži u zgradi su provjeravali, kazao je upravnik zgrade Dragan Guberinić.

“Ni u jednom stanu nije bilo kvara”, kazao je Guberinić.

Zbog sumnje na nepravilnosti, radnici “Vodovoda” su, na inicijativu stanara, provjeravali stanje.

“Ekipa d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” Podgorica je, reagujući na prigovore zbog visine računa za utrošenu vodu upućene od strane stanara u Ulici 13. jula br. 13, u više navrata izlazila na teren. Kontrolom na terenu nijesu registrovane nikakve nepravilnosti”, saopšteno je “Vijestima” iz “Vodovoda”.

Stanari tvrde da neuobičajeno velike potrošnje vode nije bilo dok se nije otvorio ugostiteljski objekat u zgradi 2012. godine, za kojeg tvrde da je priključen na zajednički vodomjer.

Iz “Vodovoda” nisu odgovorili da li su tačne tvrdnje stanara da je kafić na zajedničkom vodomjeru, ali navode da će nadležna služba ponovo izaći na teren.

“Ukoliko kontrola ukaže na bilo kakvu nepravilnost, uzimajući u obzir i potrošnju ugostiteljskog objekta koji se nalazi u sklopu zgrade, stanarima će se izvršiti korekcija računa”, najavili su iz “Vodovoda”.

Tri puta su manji računi stanara u susjednim ulazima u istoj zgradi, tvrde mještani.

“Ukoliko u susjednom ulazu plaćaju pet eura mjesečno, mi plaćamo 15 ili 20 eura”, pojašnjavaju.

Stoga, navode da račune plaćaju ugledajući se na njihovu potrošnju.

Iz “Vodovoda” nisu odgovorili na pitanje da li stanari redovno izmiruju obaveze.

“Mi plaćamo utrošenu vodu i jedini u zgradi imamo odvojen sat. Zaposleni iz “Vodovoda” su dolazili nekoliko puta da provjeravaju i nisu utvrdili bilo kakve nepravilnosti. Voda koju troše stanari se ne može povezati sa nama”, kazao je Darko Tošević iz kafića “L’angolo”.

Bonus video: