Jubilarni turnir u sjećanje na žrtve bombardovanja 1999.

“Dešava se da nas kao sponzori podrže političke partije raznih profilacija. Pročitamo ih i zahvalimo im kao sponzorima, ali ne dozvoljavamo bilo kakvo drugo reklamiranje. Učesnici na turniru su raznih vjera i nacionalnosti i uvijek se svi dobro družimo. Nijesmo opterećeni ničim, osim sportskim duhom”, objasnio je Knežević
1 komentar(a)
turnir Murino, Foto: Privatna arhiva
turnir Murino, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.07.2018. 06:43h

Svaki početak avgusta je praznik za Murino. Tada je ovo naselje u blizini Plava centar sjevera - svi dolaze da bodre svoju ekipu koja se u malom fudbalu takmiči na noćnom memorijalnom turniru “Nikada vas nećemo zaboraviti”, posvećenom žrtvama bombardovanja 1999. godine.

Ove godine turnir obilježava dvadeseti rođendan, a organizatori očekuju najmanje 25 ekipa iz gradova sa sjevera, ali i iz Podgorice.

“Svake godine je avgust praznik na Murinu u vrijeme kad se održava turnir. Svi planiraju baš tada da dođu, pa čak i iz inostranstva.To je doba godine kada Murino živi. Uvijek se trudimo da imamo dobru organizaciju, ali ove godine posebno. Slavimo jubilej”, kazao je predstavnik NVO “Nikada vas nećemo zaboraviti” Zoran Knežević.

Ističe da će ove godine biti ozbiljnije i nagrade.

“Što, naravno, zavisi od sponzora”, pojasnio je Knežević.

On napominje da organizatori ne dozvoljavaju miješanje politike u sport.

“Dešava se da nas kao sponzori podrže političke partije raznih profilacija. Pročitamo ih i zahvalimo im kao sponzorima, ali ne dozvoljavamo bilo kakvo drugo reklamiranje. Učesnici na turniru su raznih vjera i nacionalnosti i uvijek se svi dobro družimo. Nijesmo opterećeni ničim, osim sportskim duhom”, objasnio je Knežević.

Turnir je podijeljen na juniorski i seniorski dio. Knežević kaže da je ipak seniorima bitniji plasman od juniora.

“Seniorima su bitnije pobjede. Juniorima je, pak, bitnije druženje”, dodao je.

Organizatori turnira i NVO uvijek isprate sve humanitarne akcije - za liječenje djece, ljudima koji su slabijeg imovinskog stanja, a pomagali su i izgradnju Hrama Svete Petke na Murinu.

“Pomažemo koliko možemo, svima i uvijek. Možda ne onoliko koliko bismo i sami željeli, ali se trudimo”, kazao je Knežević.

Ovogodišnji memorijalni turnir počinje 2. avgusta.

Bonus video: