Danilović ne spori odgovornost, pitaće se vještak

Suđenje će biti nastavljeno 4.decembra
111 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj udes, Ulcinj nesreća, Foto: Samir Adrović
Ulcinj udes, Ulcinj nesreća, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 06.11.2018. 16:38h

Pljevljak Srđan Danilović, okrivljen za smrt dvoje slovenačkih državljana ljetos na Velikoj plaži, kazao je danas u Osnovnom sudu u Ulcinju da ne spori odgovornost za tragediju i ponovio da mu je u trenutku nesreće otkazao skuter. On se tereti da je 24. jula ove godine, oko 13.45 časova, na oko 500 metara od obale, upravljajući skuterom marke „Sea Doo”, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost živote članova porodice iz Slovenije. U stravičnom sudaru tkzv banane i lokalnog turističkog broda Suka, stradala je Zejnepe Izahiri (35) i njen desetogodišnji sin Y. I. Teže tjelesne povrede zadobili su Izahirina kćerka J. I.(13) i njen suprug Petrit Izahiri(36).

"Na pretresu su izvedeni svi dokazi ali je suđenje odloženo kako bi advokati bili u prilici da usmeno ispitaju vještaka pomorske struke. Okrivljeni je ostao pri ranijem iskazu", kazao je sagovornik Vijesti iz istrage..

Vijesti su odmah nakon nesreće objavile da Danilović pred tužiocima nije sporio odgovornost ali i da je tvrdio da mu je u momentu tragedije otkazao upravljač na skuteru.

Vještak je tada negirao da je došlo do greške u upravljaču, već da su nagli manevri uzrok gubitka kontrole nad plovilom i tragedije.

U optužnici se navodi da je okrivljeni skuterom upravljao suprotno pravilniku i da se nije kretao sigurnosnom brzinom da bi mogao preduzeti pravilnu i efikasnu radnju koja bi spriječila sudar.

"Iako je bio svjestan da postupa suprotno saobraćajnim propisima i da tako može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost život oštećenih, olako je držao da do posljedice neće doći, ili da će ih spriječiti", piše u optužnici.

Pretresu nijesu prisustvovali predstavnici oštećene porodice osim opunomoćenog advokata.

Suđenje će biti nastavljeno 4.decembra.

Bonus video: