REGIONALNO TAKMIČENJE M:TEL-A

Izabrane najbolje aplikacije iz regiona: Proglašeni pobjednici "Regionalnog app izazova"

Zbog ujednačenosti u kvalitetu, žiri je odlučio da prvo mjesto podijele dvije aplikacije – „Solve Share“ tima LeVel iz Gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša i aplikacija „Move Fit“, koju je izradio tim RB Dev iz JU „28. juni“ iz Istočnog Sarajeva
146 pregleda 0 komentar(a)
mtel aoo takmičenje, Foto: M:tel
mtel aoo takmičenje, Foto: M:tel
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Kompanije Telekom Srbija, m:tel Crna Gora i m:tel BiH organizovale su regionalno finale konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje - „Regionalni app izazov“. U regionalnom finalu  učestvovali su srednjoškolci,  pobjednici državnih konkursa iz Srbije, Crne Gore  i  Bosne i Hercegovine.  

Zbog ujednačenosti u kvalitetu, žiri je odlučio da prvo mjesto podijele dvije aplikacije – „Solve & Share“ tima LeVel iz Gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša i aplikacija „Move Fit“, koju je izradio tim RB Dev iz JU „28. juni“ iz Istočnog Sarajeva. Članovi oba tima otputovaće u Berlin, na jednu od vodećih IoT konferencija.

Prilikom uručenja nagrade, generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izrazio je zadovoljstvo kvalitetom prezentovanih aplikacija. „U ime kompanije Telekom Srbija želim da istaknem da smo izuzetno ponosni na mlade ljude koji su pokazali zavidno znanje, izuzetan timski i preduzetnički  duh i volju da istraju u procesu kreiranja aplikacija koje olakšavaju komunikaciju u savremenom svijetu. Uspjeh koji je mts app konkurs postigao u Srbiji prethodnih godina inspirisao nas je da ga proširimo i van granica naše zemlje“, izjavio je Ćulibrk. 

Pored glavnih nagrada, dodijeljene su i dvije specijalne nagrade za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“, timu Valanders iz Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice za aplikaciju „TeleTech“ i učeniku  Matematičke gimnazije iz Beograda, Luki Jovičiću za aplikaciju „Stories“. Učenici su nagrađeni vrijednim mobilnim uređajima.

Izvršni direktor m:tel-a Crna Gora Vladimir Lučić, dodjeljujući  specijalnu nagradu u vidu vrijednih mobilnih uređaja pozitivno je ocijenio konkurs i zalaganje mladih: „Prije svega, želim da zahvalim kolegama iz Telekoma Srbija na inicijativi da se u ovaj, već tradicionalno društveno odgovoran projekat, uključimo i mi iz Crne Gore kao i kolege iz BiH, te da ovo postane regionalno značajan IT projekat. 

Kompanija m:tel, kako navode, od početka poslovanja u Crnoj Gori ima odličnu saradnju sa obrazovnim institucijama i mladim ljudima kontinuirano pruža podršku u sticanju znanja, kroz različite vidove konkursa, seminara, takmičenja.

"Prošle godine smo otvorili Digitalnu fabriku, prvi IT inkubator u Crnoj Gori i tim dodatno doprinijeli ambijentu za podsticanje inovativnog duha, produkciju ideja i izradu start up-ova. Ovi sjajni mladi ljudi, takmičari iz sve tri države, pokazali su da nova energija i svježe ideje uvijek nađu način da se plasiraju.", navode iz M:tel-a.

"Sve aplikacije koje su ušle u regionalni krug takmičenja bile su kreativne i kvalitetne. Posebnu čestitku upućujem  autorima pobjednicke aplikacije i želim  im srećan put na  svjetsku konferenciju IDTechEx Show u Berlinu.“ izjavio je Lučić.

Izvršna direktorka za marketing i prodaju m:tel BiH Radmila Bojanić izrazila je zadovoljstvo što je ovog puta regija povezana znanjem i idejama mladih ljudi.  „Uz čestitke regionalnom pobjedničkom timu istakla bih da su svi već sada pobjednici, jer nije mala stvar biti najbolji na državnim takmičenjima. “ poručila je Bojanić.

Upotreba pametnih telefona predstavlja neophodnost u savremenom načinu komunikacije, a kompanija Telekom Srbija,  u skladu sa svojom primarnom djelatnošću, prepoznala je to u pravom trenutku, još 2011. godine, pokretanjem mts app konkursa,  koji je doprinio razvoju preduzetničkog duha među mladima.