Samsung, LG, Huawei, Nokia predstavili nove uređaje

Mobile World Congress na kojemu organizatori ove godine očekuju više od 100.000 ljudi, završava se u četvrtak u katalonskoj prijestonici
139 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2018. 07:54h

Kompanija Samsung zvanično je predstavio najnoviji pametni telefon Galaxy S9, na Svjetskom sajmu mobilne tehnologije (MWC) u Barseloni.

Ta grupacija koja je 2018. propustila sajam, iskoristila je otvarenje kako bi skrenula pažnju javnosti na svoj novi pametni telefon sa novim tipom kamere kako bi mogao da odgovori na primjenu proširene stvarnosti koju je osmislila ta grupacija.

Galaxy S 9 i njegov "stariji brat" S9+, nešto izmijenjenog izgleda, ali sa istim zakrivljenim krajevima, potvrđuje tendenciju opšteprisutnu među proizvođačima smartfona, da ekran prekriva gotovo čitav prednji dio uređaja.

Uređaj koji će biti dostupan od 16. marta, moći će da se pretvoriti u PC priključivanjem dodataka i moći će da se aktivira lozinkom, otiskom prsta, prepoznavanjem lica i skeniranjem očne mrežnjače.

I kineski tehnološki div Huawei predstavio je najnovije modele prenosnog računara - Matebook X Pro i novi tablet MediaPad M5.

Južnokorejski LG je iskoristio otvorenje MWC-a kako bi upoznao javnost sa novim mobilnim telefonom V30, V30S koji je poseban po tome što sadrži vještačku inteligenciju (IA), sa softverskim dodatkom ThinkQ, glavnom novinom uređaja.

Mobile World Congress na kojemu organizatori ove godine očekuju više od 100.000 ljudi, završava se u četvrtak u katalonskoj prijestonici.

Galerija

Bonus video: