Vježbali na livadi, a donijeli pregršt priznanja

U Jagodini, na manifestaciji "Igrom i pesmom kroz Pomoravlje", koju je drugu godinu zaredom organizovao KUD “Branko Ćopić” iz Majura i na kojoj je učestvovalo 13 kulturno–umjetničkih društava, Župljani su osvojili drugo mjesto sa koreografijom "Igre i pjesme iz Crne Gore"
115 pregleda 1 komentar(a)
KUD Župa, Foto: Privatna arhiva
KUD Župa, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.07.2018. 15:00h

Članovi Kulturno umjetničkog društva "Župa", iz nikšićke Župe, nastavljaju da na pravi način prezentuju kraj iz koga dolaze. Sa festivala u Jagodini i Svrljigu vratili su se sa mnoštvom nagrada i pokazali da je ponekad i livada, jer oni još uvijek nemaju adekvatan prostor za izvođenje proba, dovoljna za uspjeh.

U Jagodini, na manifestaciji "Igrom i pesmom kroz Pomoravlje", koju je drugu godinu zaredom organizovao KUD “Branko Ćopić” iz Majura i na kojoj je učestvovalo 13 kulturno–umjetničkih društava, Župljani su osvojili drugo mjesto sa koreografijom "Igre i pjesme iz Crne Gore".

U organizaciji KUD-a "Beloinje", u selu Drainac, opština Svrljig, organizovani su drugi Međunarodni susreti folklornih ansambala i Sabor narodnog stvaralaštva “Neka živi selo naše“, koji je okupio folkloraše iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Rumunije.

KUD “Župa” je dobio nagradu za najoriginalniju nošnju, najbolji izvorni program i najbolju koreografiju.

Koreografiju je postavio Marko Đokić, dok Radule Petrušić i Slavka Lončar rade probe i uvježbavanja. Nikola Krulanovićje dobio nagradu kao najbolji instrumentalista, a pjevačka grupa u sastavu Aleksandra Varajić, Žana Radulović, Anđela Matijašević, Kristina Jokić i Gordana Pindović, je proglašena za najbolju.

“Nadamo se da će nam od septembra sala u školi ‘Dušan Bojović’ biti data na korištenje i da ćemo imati prostor za izvođenje proba, a mi ćemo se truditi da Župu i Nikšić, gdje god nastupamo, predstavimo na što bolji način”, poručili su iz KUD-a.

Bonus video: