Uhapšen Kotoranin: Pokušao da baci drogu, policija oduzela tablete ekstazija i marihuanu

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnja da se D.M duži vremenski period bavio tzv. uličnom prodajom opojnih droga na teritoriji Kotora, a posebno tokom održavanja muzičkih manifestacija", navodi se u saopštenju Uprave policije
296 pregleda 1 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.07.2018. 12:02h

Kotoranin D.M. (34) uhapšen je danas zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su policajci u starom gradu u Kotoru, izvršilii kontrolu D.M.

"D.M. je kada je ugledao policajce pokušao da odbaci ekstazi koji je držao u ruci, ali je u tome spriječen. Kontrolom su policajaci pronašli i oduzeli 12 tableta ove droge. Policajci su nakon toga ušli u stan koji koristi D.M. gdje su pronašli i oduzeli još 330 tableta za koje se sumnja da su opojna droga MDMA (ekstazi) i dva pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine od oko 400 grama. Kriminalistička obrada upućuje na sumnja da se D.M duži vremenski period bavio tzv. uličnom prodajom opojnih droga na teritoriji Kotora, a posebno tokom održavanja muzičkih manifestacija", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.M. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Iste večeri, takođe u Starom gradu u Kotoru, policajci su kod dva lica, crnogorska državljanina, pronašli manje količine materija za koje se sumnja da su opojne droge kokian i amfetamin, a koje su, sumnja se, bile namijenjene ličnoj upotrebi. Protiv ovih lica biće podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: