Za internet u 61 seosku školu 32 hiljade eura

Javnim pozivom Ministarstva prosvjete obuhvaćene su seoske ustanove iz Podgorice, Pljevalja, Berana
105 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Savo Kažić, Foto: Vesko Belojević
OŠ Savo Kažić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.07.2018. 14:00h

Ministarstvo prosvjete namjerava da uloži 32.000 eura za satelitsko povezivanje na internet za 61 osnovnu školu u ruralnom području.

Tim povodom su raspisali tender, kojim traže firmu, koja će u narednih godinu dana pružati tražene usluge.

Priključenje satelitskog interneta na antene prečnika 75 centimetara i satelitske modeme koji rade na Ka-band opsegu, koje su već instalirane na lokacijama tih vaspitno-obrazovnih ustanova, dobiće škola “Milić Keljanović” iz Andrijevice, kao i škole “Bratstvo-jedinstvo” i “Đerđ Kastrioti Skenderbeg” iz opštine Bar.

Iz beranske opštine na internet će biti priključene škole “Donja Ržanica”, “Lubnice”, “Polica”, “Vladislav R. Korać” i “Vukajlo Kukalj”. Satelitski internet bi trebalo da dobiju i škole iz bjelopoljske opštine, “21. maj”, “Milomir Đalović” i “Šukrija Međedović” i vaspitno-obrazovne ustanove sa teritorije Cetinja ”Boro Vukmirović” i “Šunjo Pešikan”.

Iz danilovgradske opštine internet će dobiti škole “Milosav Koljenšić” i “Dr Radoslav Jagoš Vešović”, a iz kolašinske škola u Međuriječju, “Mojsije Stefanović” i “Vojin Čepić”.

Sa područja Mojkovca, internet će dobiti škole “Milovan Rakočević” i “Radomir Rakočević”, kao i škole iz nikišićke opštine “Braća Bulajić”, “Branko Višnjić”, “Dragan Kovačević”, “Janko Bjelica”, “Jovan Draganić”, “Jovan Gnjatović”, “Pavle Kovačević”, “Rade Perović”, “Dobrislav Đedo Perunović” i “Dušan Đukanović”.

Tenderom su obuhvaćene i škole iz petnjičke opštine “Mahmut Adrović”, “Trpezi”, “Savin bor” i “Tucanje”, i iz Plužina “Bećko Jovović” i “Bajo Pivljanin”. Obuhvaćene su i škole iz Pljevalja “Bratstvo-jedinstvo”, “Dušan Ivović”, “Jakub Kubur”, “Kruševo”, “Mataruge”, “Mile Peruničić”, “Radoje Kontić”, “Radoje Tošić”, “Vladimir Rolović” i “Živko Džuver”.

Sa teritorije Podgorice internet je u planu za škole “18. oktobar”, “Boško Radulović”, “Đerđ Kastrioti Skenderbeg”, “Đoko Prelević”, “Jedinstvo”, “Savo Kažić”, “Šćepan Đukić” i “Vojin Popović”. Tender se odnosi i na škole iz Rožaja “Bać”, “Balotiće”, “Bukovica”, “Daciće” i “Miroslav Đurović.

Firme mogu dostavljati ponude Ministarstvu do 15. avgusta.

Bonus video: