Žabljak: Održana zimska auto trka

Aldin Ćorović iz Herceg Novog prvi je a Janko Vlahović, član AMSK „Haliotis sport“, drugi u klasi do 2.000 kubika. Oni su postigli najbolja vremena na reliju
472 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2018. 13:37h

Pod pokroviteljstvom Opštine Žabljak, danas je nakon duže pauze održana zimska auto trka u kojoj su učestvovala 24 vozača iz više klubova iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Tri kilometra dugu stazu, od raskrsnice prema Zminjem jezeru do sela Bosača, u klasi do 1.000 kubika najbrže je provezao Milutin Krivokapić iz AMSK „Podi“ iz Herceg Novog ispred Nebojše Vukčevića iz AMSK „Stijepović“ sa Žabljaka.

Najbrži u klasi do 1.400 kubika Bili su Ranko Šuković AMSK „Šuković“ iz Kolašina a iza njega Hercegnovljani Igor Ljubišić i Goran Milošev.

Član AMSK „Podi“ Jovica Radović pobjednik je u klasi do 1.600 kubika ostavivši iza sebe Dragana Novosela AMSK „Stijepović“ i Veselina Delibašića AMSK „Motorsport magazin“.

Aldin Ćorović iz Herceg Novog prvi je a Janko Vlahović, član AMSK „Haliotis sport“, drugi u klasi do 2.000 kubika.

U klasi terenaca do 1.700 kubika pobjednik je Danko Stijepović AMSK „Stijepović“ ispred klupskog druga Koste Badnjara.

U klasi terenskih vozila snage preko 1.700 kubika prvo mjesto pripalo je Veljku Stanišiću „AMSK „Stanišić“ iz Nikšića ispred Nikole Samardžića AMSK „Podi“ i Perice Radnjića AMSK „Motorsport magazin“ na trećem mjestu.

U klasi ATV-Quard pobjednik je Nenad Radojčić „Podi“ ispred Nikole Stanišića „Stanišić dok je u klasi Dame pobjednica Kristina Stijepović „Stijepović“.

Ekipni pobjednik je AMSK Podi“ iz Herceg Novog ispred AMSK „Stijepović“ iz Žabljaka na drugom i AMSK „Stanišić“ iz Nikšića na trećem mjestu.

Direktor trke Željko Šestović izražava zadovoljstvo što je nakon osam godina pauze ponovo zaživio ovaj sport.

"Raduje da se ova prvo turistička pa onda sportska manifestacija organizovala i što je protekla bez i najmanjeg incidenta. Staza je bila idealna a Žabljak kao destinacija za ovakve manifestacije prepoznala je, još 1994. godine, i međunarodna asocijacija kao jedini prostor u Evropi koja ima sniježne trke. Veliku pomoć i doprinos uspješnoj organizaciji imali smo od lokalne turističke organizacije, policije, komunalne policije i službe zaštite i spašavanja",kaže Šestović i dodaje da su suorganizatori trke bili Motorsport magazin i AMSK „Stijepović“ iz Žabljaka.

Galerija

Bonus video: