Leković: DPS-u je vrijeme isteklo

Kazao je da minimum dostojanstva DPS nije mogao zadržati ni za vrijeme koronavirusa već je i epidemiju pokušao da iskoristi za vođenje kampanje za parlamentarne izbore

2021 pregleda 4 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Mladih Demokrata Momčilo Leković kazao je da se ovih dana navršava pola godine neprekinutog niza DPS-ovih loših političkih odluka.

"Naime, krajem decembra 2019. godine DPS je shvatio da nema što da traži na slobodnim i fer izborima, pa je u paničnom strahu od izborne reforme pokušao još jednom da podijeli crnogorsko društvo usvajanjem neustavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Mirna okupljanja građana bila su najbolji odgovor DPS-u da je vrijeme smutnje prošlo i da građani žele da žive u harmoniji, da rade i da obnavljaju državu opustošenu višedecenijskom hajdučijom DPS-a", rekao je Leković.

Kazao je da minimum dostojanstva DPS nije mogao zadržati ni za vrijeme koronavirusa već je i epidemiju pokušao da iskoristi za vođenje kampanje za parlamentarne izbore.

"Solidarnost i društvenu odgovornost građana koja je pobijedila epidemiju DPS je više puta pokušao da predstavi kao sopstvenu zaslugu. Međutim, DPS je još jednom u nizu pogrešno procijenio građane i mislio da niko ne vidi da se mjere i naredbe na dnevnom nivou prilagođavaju građevinskim tajkunima i lancima supermarketa bliskih DPS-u."

Leković je rekao da je "svoju nesposobnost i nebrigu za građane DPS pokazao i sramotnim ponašanjem prema crnogorskim pomorcima koji, radeći mukotrpan posao, zarađuju hljeb na svim meredijanima i na kraju ga ulažu u Crnu Goru."

"Umjesto da im se posveti puna briga i pažnja DPS ih je, nakon što su mjesecima bili izolovani na brodovima, smjestio u neuslovne karantine navodno sprječavajući rizik od širenja zaraze. Besmisao takvog postupanja terenski radnici DPS-a potvrdili su time što su počeli da puštaju pomorce iz karantina prije isteka inkubacionog perioda bez izvinjenja i javnog objašnjenja da je prema njima postupano nesavjesno i nečovječno. Apsurd cijelog ovog skandala vidio se i u tome što su pomorci testirani na korona virus tek neposredno prije puštanja iz karantina, kao i u tome što do današnjeg dana nisu obaviješteni o rezultatima testa. Najfreškija pogrešna procjena DPS-a odigrala se u Budvi posljednjih dana. Sebi svojstvenom političkom korupcijom DPS je pokušao da preuzme lokalnu vlast i u tome je poražen pred očima cjelokupne crnogorske javnosti. Pogrešna politička procjena bilo je i upregnuti ministarku javne uprave da potrči da što prije ukaže na navodnu neregularnost vođenja sjednica lokalnog parlamenta", saopštio je Leković.

Predsjednih Mladih Demokrata dodao je da DPS očigledno nije bio svjestan da građani za obavljanje najjednostavnijih administrativnih obaveza, u sistemu koji je uništen nepotizmom i partijskim zapošljavanjem, danima čekaju redove.

"Upravo zbog toga sa dvora nijesu shvatili da će građanima biti degutantno da gledaju kako je državni aparat ažuran jedino kad treba štititi partijske interese DPS-a. DPS je sa vlasti u Budvi sišao ostavljanjem milionskih dugova i nesagledivih problema koje je opoziciona vlast, u najvećem dijelu, uspjela da sanira u prethodne četiri godine. Koliko je DPS sposoban da vodi grad najbolje je pokazalo to što cjelokupni opštinski odbor DPS-a, uz pomoć mladih snaga partije iz Podgorice, nije bio sposoban da podnese adekvatno potpisan predlog za razrješenje predsjednika SO Budva Krsta Radovića. Upravo Krsto Radović je sve navedeno najbolje opisao riječima: “Gospodo, vrijeme Vam je isteklo!”, zaključio je Leković.

Bonus video: