Učenici iz Podgorice pobjednici app konkursa: m:tel ih nagradio telefonima

"Pored vrijednih nagrada za sve članove tima, pobjeda u ovom ciklusu takmičenja omogućila im je i plasman u regionalno finale konkursa pod nazivom "Regionalni app izazov", gdje će biti u prilici da se susretnu i takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Srbije", navodi se u saopštenju m:tel-a
0 komentar(a)
m:tel, pobjednici lonkursa, Foto: M:tel
m:tel, pobjednici lonkursa, Foto: M:tel
Ažurirano: 09.02.2018. 14:21h

Na prvom mtel app konkursu učestvovalo je 12 gimnazija i stručnih škola, a talentovani srednjoškolci su se takmičili u izradi mobilnih aplikacija za Android™ ili iOS i, saopšteno je danas iz kompanije m:tel.

U saopštenju se dodaje da su prema ocjeni žirija, najbolje bile aplikacije: TeleTech koju je radio tim "Valanders" Srednje Elektro-Tehničke škole "Vaso Aligrudić" iz Podgorice i Goh, koju je radio tim "Sphinks", Gimnazije "Slobodan Škerović" iz Podgorice.

"Pored vrijednih nagrada za sve članove tima, pobjeda u ovom ciklusu takmičenja omogućila im je i plasman u regionalno finale konkursa pod nazivom "Regionalni app izazov", gdje će biti u prilici da se susretnu i takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Srbije", navodi se u saopštenju m:tel-a.

Iz te kompanije su kazali da će finalno takmičenje će biti održano u posljednjoj sedmici februara u Beogradu, kada će se takmičari iz Crne Gore dobiti mogućnost da osvoje prvu nagradu - odlazak u Berlin na jednu od vodećih IT konferencija ili specijalnu nagradu za inovativnost.

"Izuzetno smo ponosni na sve ove mlade ljude koji su pokazali pravi timski duh, veliku kreativnost i inovativnost. Kompanija m:tel vjeruje da je ulaganje u mlade telente zapravo ulaganje u budućnost svih nas jer njegovanjem znanja otvaramo nove mogućnosti za napredak društva. Ovim projektom smo to samo potvrdili a naš cilj je da podstaknemo inovativne i talentovane pojedince da rade na sebi i da vjeruju u obrazovanje - jer se znanje uvijek nagrađuje" rekla je prilikom uručenja najsavremenijih telefona, Nadežda Sredanović, vođa projekta iz m:tel-a.

Bonus video: