Žabljak: Zabrana parkiranja na ulicama

Policajci uspješno rješavaju probleme parkiranja. Kažu da zasad djeluju preventivno. Pojedinačna nezadovoljstva vozača zatečenih novim mjerama rješavaju se bez problema
221 pregleda 0 komentar(a)
ŽAbljak, Foto: Obrad Pješivac
ŽAbljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 02.08.2018. 11:16h

Na glavnim gradskim saobraćajnicama više nema parkiranih vozila što je, naročito tokom ove i prethodnih ljetnjih turističkih sezona, predstavljalo veliki problem za normalno odvijanje saobraćaja.

Plod je to mjera nadležnih službi u lokalnoj upravi kaže načelnik Komunalne policije Nikola Dubljević.

"Obnovljena je nedostajuća saobraćajna signalizacija i utvrđena dva privremena parkirališta, u krugu nekadašnje kasarne i ispred hotela „Planinka“. Vidno su obilježeni i njihovo korišćenje je besplatno. Pripadnici Uprave policije vrše nadzor nad poštovanjem saobraćajne signalizacije", kaže Dubljević i dodaje da će se istrajati na ovom poslu.

Policajci uspješno rješavaju probleme parkiranja. Kažu da zasad djeluju preventivno. Pojedinačna nezadovoljstva vozača zatečenih novim mjerama rješavaju se bez problema.

Od parkiranih automobila na kolovozu oslobođene su ulice Vuka Karadžića, koja od centra vodi ka Nikšiću i ulica narodnih heroja koja se pruža prema Pljevljima. Nema ih ni u ulicama na prilazu novootvorenom marketu „Idea“.

Od petka takve mjere će se preduzeti i Njegoševom ulicom, od centra prema Crnom jezeru kojom je desna traka bukvalno zauzeta parkiranim automobilima zbog čega se stvaraju velike gužve i zakrčenja u saobraćaju.

Bonus video: