MINISTAR POSJETIO KAMP NA ŠTITARICI

Bošković: Plan je da Ljetnji vojni kamp povećamo i da ga što više internacionalizujemo

"Već od sljedeće godine nadam se da ćemo ovdje imati i srednjoškolce iz Sjedinjenih Američkih Država, Makedonije, Slovenije i nekih drugih zemalja”, rekao je Bošković

8576 pregleda 51 reakcija 12 komentar(a)
Bošković tokom posjete Ljetnjem vojnom kampu za mlade na Štitarici, Foto: Vlada Crne Gore
Bošković tokom posjete Ljetnjem vojnom kampu za mlade na Štitarici, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar odbrane Predrag Bošković posjetio je Ljetnji vojni kamp za mlade na Štitarici i najavio povećenje broja polaznika i njegovu internacionalizaciju.

On je istakao da je zadovoljan posjetom Ljetnjem vojnom kampu na kojem se 65 mladih prvi put upoznaje sa vojnim pozivom.

“Plan nam je da Ljetnji vojni kamp povećamo kada je broj polaznika u pitanju i da ga što više internacionalizujemo. Već od sljedeće godine nadam se da ćemo ovdje imati i srednjoškolce iz Sjedinjenih Američkih Država, Makedonije, Slovenije i nekih drugih zemalja”, rekao je Bošković.

Polaznik kampa Dalibor Španjević iz Nikšića rekao je da mu je čast što učestvuje u Ljetnjem vojnom kampu i da planira da se prijavi za vojnu akademiju.

”Kamp je u potpunosti ispunio moja očekivanja. Pogotovo današnje preživljavanje pokazuje koliko smo svi, i ako neki nisu mislili da mogu, kao tim uspjeli da napravimo mnogo toga“, naveo je Španjević.

Teodora Fatić iz Berana kazala je da se na Ljetnji vojni kamp prijavila jer voli Crnu Goru i jer u ovom periodu života ima priliku da obuče uniformu sa oznakama vojske i svoje zemlje.

„Na kampu mi ništa nije teško, zadovoljna sam svojim komandirima kao i cjelokupnom organizacijom. Posebno mi se sviđa društvo“, kazala je Fatić.

Iz Ministarstva odbrane naveli su da je peti Ljetnji vojni kamp za mlade okupio 65 srednjoškolaca i srednjoškolki koji imaju priliku da se oprobaju u vojničkom pozivu u jedinicama VCG u Kolašinu, Pljevljima i Tivtu.

“Tokom trajanja kampa srednjoškolci će se oprobati u topografiji i orijentiringu, sanitetskoj i alpinističkoj obuci, logorovanju, ishrani i preživljavanju u prirodi, kao i drugim aktivnostima”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se Ljetnji vojni kamp održava uz poštovanje propisanih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kao i Instituta za javno zdravlje.

Preporučujemo za Vas