Tivatska Komunalna kazne piše i policiji

Policajcu je kazna napisana jer je parkirao na mjestu rezervisanom za službena vozila Opštine
369 pregleda 8 komentar(a)
parking, policija Tivat, Foto: Siniša Luković
parking, policija Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.04.2018. 17:19h

Komunalna policija opštine Tivat na djelu je je juče dokazala da nastoji da beskompromisno primjenjuje zakonska ovlašćenja prema svima, pa čak i kolegama iz uniformisane policije MUP-a.

Dežurni komunalni policajac juče oko podne napisao je kaznu za nepropisno parkiranje službenog policijskog patrolnog vozila “opel astra“ OB Tivat (P-PG 379).

Policajac je vozilo parkirao na parkingu u Ulici palih boraca, ispred zgrade Opštine Tivat, na mjestu gdje je saobraćajnim znakon i horizontalnom signalizacijom jasno zabranjeno zadržavanje i parkiranje svih automobila, osim službenih vozila Opštine.

Da je služba Komunalne policije kojom rukovodi Dalibor Dubljević (DPS) odlučna da primjenom zakonskih ovlašćenja i sankcionisanjem svih prekršilaca uvede više reda na tivatskim ulicama, potvrđuje i podatak da je prošle nedjelje napisana i kazna vozaču državnog službenog automobila koje je nepropisno bilo parkirano u Arsenalskoj ulici, na početku gradske rive i šetališta Pine. Vozač službenog „mercedesa“ (PG CG 302), uprkos glasnom negodovanju, dobio je nalog za plaćanje novčane kazne, ali ga je on odmah i iscijepao i sjeo u automobil.

Nepropisno parkirani državni “mercedes“, prema spisku objavljenom na sajtu Vlade, pripada Sektoru za poslove protokola Generalnog sekretarijata Vlade.

Tivatska Komunalna policija nedavno je napisala i nalog za plaćanje kazne potpredsjedniku Opštine Siniši Kusovcu (DPS), čiji je službeni „reno megan“ (TV CG-003) bio nepropisno parkiran na dijelu Trga Dara Petkovića u centru grada.

Iako svakodnevno piše brojne naloge za plaćanje novčanih kazni nesavjesnim vozačima, Komunalna policija, ipak, ne može da spriječi haos koji je sa primicanjem ljetnje sezone sve izraženiji na ulicama. Glavni razlog za to je što

Komunalna policija ne raspolaže specijalnim vozilom “pauk“ za odnošenje nepravilno parkiranih automobila.

“Pauk“ je prošlog ljeta na dva mjeseca bio iznajmljen od Komunalne policije Podgorice i pokazao se kao najefikasnje rješenje, jer je samo njegovo prisustvo u gradu preventivno djelovalo na vozače da ne krše propise.

Kazna za odnošenje nepravilno parkiranog automobila sa svim troškovima „izađe“ više od 150 eura.

Gradski čelnici do sada su u više navrata obećavali da će kupiti „pauk“, za čijeg vozača postoji sistematizovano i radno mjesto u Komunalnom preduzeću, ali je Kusovac kasnije kazao da to neće biti urađeno jer Opština navodno, nema novca.

Bonus video: