U Haj Nehaju mjesec dana bez vode, Vodovod: Strpite se da montiramo pumpe

Ističući da je barski sistem vodosnabdijevanja izuzetno složen zbog razuđenosti područja i 11 izvorišta i 19 vodozahvatnih objekata, sa distributivnom mrežom ukupne dužine 468 kilometara, Tombarević je dodao da zbog dotrajalasti distributivne mreže na pojedinim pravcima nerijetko dolazi do čestih prekida protoka
104 pregleda 2 komentar(a)
radovi Vodovod Haj Nehaj, Foto: Radomir Petrić
radovi Vodovod Haj Nehaj, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 26.04.2018. 15:17h

Mještani sutomorskih naselja Bjelila i Haj Nehaj ogorčeni su što mjesec dana nemaju vodu. Predstavnici stotinjak domaćinstava u ovom dijelu Sutomora tvrde da se odavno suočavaju sa infastrukturnim problemima zato što većinom glasaju opoziciju, pa tako nemaju provučen asfalt i rasvjetu do svojih domova, a najveća muka su im ipak suve slavine. Iz Vodovoda ukazuju da je isključivo riječ o problemu tehničke prirode.

"Molimo potrošače da imaju razumijevanje za eventualne probleme u vodosnabdijevanju koji nastaju uslijed intezivnih radova koji se sprovode, a koji su trenutno na području koja se snabdijevaju sa vodoizvorišta Brca i koji će biti izvedeni u najskorijem mogućem roku", saopštio je za “Vijesti” Alvin Tombarević, direktor tehničkog sektora DOO Vodovod i kanalizacija Bar.

Ističući da je barski sistem vodosnabdijevanja izuzetno složen zbog razuđenosti područja i 11 izvorišta i 19 vodozahvatnih objekata, sa distributivnom mrežom ukupne dužine 468 kilometara, Tombarević je dodao da zbog dotrajalasti distributivne mreže na pojedinim pravcima nerijetko dolazi do čestih prekida protoka.

"Tako ovih dana imamo ispade na mreži na cjevovodima DM 300mm Ratac i DN 300 mm Sutomore. Naše stručne ekipe su konstantno na terenu i predano rade na saniranju oštećenja i predupredjivanju poteškoća u vodosnabdijevanju potrošača. Radovi se nerijetko izvode u jako zahtjevnim i teškim uslovima sa maksimalnim angažmanom svih potencijala. Pored saniranja oštećenja na mreži, sprovodimo konstantne mjere prevencije i unaprijeđivanja tehničkih kapaciteta. U toku je nabavka dvije nove pumpe koje će biti montirane u najskorijem roku i koje će poboljšati vodosnabdijevanje za potrošače koji se snabdijevaju sa pumpnih stanica Ilino i Haj Nehaj", navodi se u Tombarevićevom saopštenju.

Galerija

Bonus video: