u organizaciji grupe građana "Pokret 22. novembar"

Performans ispred zgrade Opštine Budva: Ako vam je dobro nastavite da ćutite, ako ne podignite svoj glas

"Ako vam je dobro, ako ste zadovoljni poslom i zaradom, ako posla uopšte ima i plata je isplaćena, onda Ok. Ima nas koji mislimo da situacija u Budvi i cijeloj Crnoj Gori nije nimalo Ok, da je potrebno da se lično angažujemo i biramo za bolje sjutra", poručila je građanka Milica Raičević

6309 pregleda 119 reakcija 13 komentar(a)
Sa performansa, Foto: Vuk Lajović
Sa performansa, Foto: Vuk Lajović

"Sloboda se ne kupuje nego osvaja", "Ne mogu više da gledam hoću da vidim", "Ako ste primili platu onda Ok", "Neću da dugujem 1.500 eura", "Draža mi je opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo", "Koverta nije afera nego je u njoj plata", "Kada nepravda postane zakon, otpor postaje obaveza", "Tajna sreće je sloboda, tajna slobode je hrabrost".

Ovo su poruke sa performansa koji je ponovo ispred Opštine Budva organizovala grupa građana "Pokret 22.novembar".

"Ako vam je dobro, ako ste zadovoljni poslom i zaradom, ako posla uopšte ima i plata je isplaćena, onda Ok. Ima nas koji mislimo da situacija u Budvi i cijeloj Crnoj Gori nije nimalo Ok, da je potrebno da se lično angažujemo i biramo za bolje sjutra", poručila je građanka Milica Raičević.

Ona je kazala da ne pristaju na neprimanje plata koje su zarađene.

"Ne pristajemo na manjak poslovnih prilika i višak zaposlenih na budžetu. Ne pristajemo na segregacinu i bilo koju diskriminaciju, privilegije za odabrane, a izrabljivanje svih ostalih. Ne pristajemo na gušenje slobode misli i izražavanja, na neprestano sužavanje ljudskih prava", kazala je Raičević.

Poručila je građanima i građankama Budve da moraju biti jedinstveni i solidarni u zahtjevima za dostojanstven i normalan život.

"Moramo razbiti strahove i predrasude i boriti se za bolje. Ako vam je dobro samo nastavite da ćutite, a ako mislite da može i da mora da bude bolje, pridružite nam se, podignite svoj glas", poručila je Raičević.

Preporučujemo za Vas