Letonija: EKIP i SPRK potpisale Memorandum o razumijevanju i razmjeni informacija

Navodi se i da ukoliko smatraju da je to prikladno, SPRK i EKIP takođe mogu u okviru zajedničkih projekata da obezbjeđuju odgovarajuće specijaliste i eksperte i prave aranžmane za zajedničke sastanke, seminare, radionice i simpozijume u oblasti regulacije elektronskih komunikacija i upravljanja radio-frekvencijskim spektrom
122 pregleda 0 komentar(a)
Šaleta Đurović, Foto: Luka Zeković
Šaleta Đurović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.05.2018. 11:53h

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore (EKIP) i Komisija za javni servis Letonije (SPRK) danas su u glavnom gradu Letonije, Rigi, potpisale Memorandum o razumijevanju i razmjeni informacija u oblasti elektronskih komunikacija i poštanske djelatnosti, saopšteno je iz EKIP.

U saopštenju se dodaje da je u ime EKIP, memorandum potpisao predsjednik Savjeta Agencije Šaleta Đurović, a u ime SPRK predsjednik Komisije Rolands Irkilis.

"Memorandum je potpisan u duhu dosadašnje uspješne saradnje. Zajednički cilj oba regulatorna tijela je svakako razmjena informacija i iskustava koja se ogledaju u primjeni zajedničkih mjera, strategija i mehanizmima u regulaciji u svim oblastima elektronskih komunikacija. Potpisivanje ovog memoranduma će sa sigurnošću olakšati i unaprijedi razvoj sektora elektronskih komunikacija u Letoniji i Crnoj Gori", navodi se u saopštenju EKIP.

Navodi se i da ukoliko smatraju da je to prikladno, SPRK i EKIP takođe mogu u okviru zajedničkih projekata da obezbjeđuju odgovarajuće specijaliste i eksperte i prave aranžmane za zajedničke sastanke, seminare, radionice i simpozijume u oblasti regulacije elektronskih komunikacija i upravljanja radio-frekvencijskim spektrom.

"EKIP je u prethodnom periodu potpisala memorandume o razumjevanju u oblasti elektronskih komunikacija i sa regulatornim tijelima: Srbije, Poljske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Turske, Makedonije, Kosova, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Češke, Albanije, Slovenije i Italije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: