Šehović: Jačanje stručnog obrazovanja prioritet

On je kazao da je Ministarstvo prepoznalo važnost stručnog obrazovanja kao odgovor na potrebe tržišta rada Crne Gore
57 pregleda 0 komentar(a)
Damir Šehović Berlin, Foto: Ministarstvo prosvjete
Damir Šehović Berlin, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 05.07.2018. 13:56h

Jačanje stručnog obrazovanja kao primarnog načina povezivanja obrazovnog sistema sa tržištem, jedan je od prioriteta Ministarstva prosvjete, poručio je resorni ministar, Damir Šehović.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Šehović učestvovao na konferenciji Nova dinamika tehničkog i stručnog obrazovanja na Zapadnom Balkanu, koja se održala od ponedeljka do srijede u Berlinu.

Šehović je kazao da je Ministarstvo prepoznalo važnost stručnog obrazovanja kao odgovor na potrebe tržišta rada Crne Gore, i da je drugu godinu zaredom sprovodilo kampanju za podizanje svijesti o važnosti stručnog obrazovanja i upisa u stručne škole.

“Prošle godine je povećan upis na programe trećeg stepena, pokrenut sistem dualnog obrazovanja, i urađeno 15 novih predmetnih programa za srednje stručne škole”, dodao je Šehović.

Navodi se da su u sklopu konferencije organizovane posjete Srednjoj stručnoj školi u Berlinu, Privatnom centru za obuke kompanije ABB, Međukompanijskom centru za stručnu obuku Zanatske komore, Centru za razvoj matematičkih i kompjuterskih programa i najvećem privatnom njemačkom Univerzitetu.

Tokom posjete učesnici su imali uvid kako se stručno obrazovanje sprovodi u relevantnim institucijama Njemačke.

Bonus video: