Turski glumac u "ludnici" crnogorske politike: Optužili ga da će da glasa na izborima

Turski državljani su tada krenuli na sprat, a za njima i simpatizeri DF koji su mislili da idu u kancelarije DPS-a, jer se nalaze jedna do drugih. Službenica notara tada je otvorila vrata i propustila da uđu turski državljani, a ostalima je zabranila da uđu

26410 pregleda 434 reakcija 44 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Budvanska policija podnijeće prekršajne prijave protiv Joka Popovića i Branka Vujičića, kandidata na listi " Za budućnost Budve-Marko Bato Carević", kao i Budvanke V. L, jer su juče verbalno napali turskog državljanina, poznatog glumca Karagulle Hasana.

Incident se dogodio na ulazu u Zgradu zavoda za izgradnju, kada je grupa turskih državljana krenula da završi neka dokumenta, kako se kansije ispostvailo, kod notara.

U to vrijeme se završavo protest ispred zgrade Opštine, kada je grupa simpatizera i funkcionera Demokratskog fronta i kolacije "Za budućnost Budve" tuda prolazila. Zgrada Zavoda i Opštine nalaze se tik jedna do druge.

Hasan je ušao u zgradu kako bi, kako je kazao policiji, na šalteru Pošte uplatio priznanicu a potom otišao kod notara čije su kancelarije na spratu.

U zgradi Zavoda se nalaze i kancelarije DPS, SD i Crnogorske, pa su simpatizeri DF posumnjali da je riječ o ljudima koji su došli da prodaju lične karte.

Na snimcima koje su na svojoj FB stranici objavili iz DF, odmah nakon incidneta naveli su da strani državljani imaju lične karte i moći će da glasaju na izborima.

Hasan je tada i telefonom snimio prijetnje i vrijeđanja, koje je potom i dostavio policiji.

Turski državljani su tada krenuli na sprat, a za njima i simpatizeri DF koji su mislili da idu u kancelarije DPS-a, jer se nalaze jedna do drugih. Službenica notara tada je otvorila vrata i propustila da uđu turski državljani, a ostalima je zabranila da uđu.

Slučaj je odmah prijavljen policiji.

Jutros je policija saslušala, nakon što je utvrdila pregledom video materijala, o kojim osobamam je riječ i protiv njih biće podnijete prekršajne prijave.

Popović: Nisam nikoga napadao, samo sam smirivao tenzije

Kandidat za odbornika “ Za budućnost Budve- Marko Bato Carević”, Joko Popović je kazao da niti je omalovažavao , niti fizički nasrtao na turske državljane, već je smirivao tenzije.

“Poštovani građani Budve, Želim ovom prilikom da vas obavijestim da niti sam omalovažavao,niti fizički nasrtao na Turskog državljanina kao što je objavila uprava policije što se može vidjeti na objavljenim snimcima. Moje prisustvo je isključivo bilo u smirivanju tenzija koje sam u prolazu primjetio. Turski državljanin je u prijavi iznio određene neistine koje će morati da dokaže na sudu. Izjavu u policiji sam dao kao građanin,iako su sami pripadnici uprave policije primjetili sa snimka da ništa iz navoda turskig državljanina nije tačno. Ne želeći da se moje ime koristi u prljavoj kampanji DPS-a,reagovao sam prije svega kao čovjek,a ne kao pripadnik političke organizacije. Gospoda iz DPS-a takve postupke ne razumiju jer oni ne znaju ni za šta drugo sem za partiju”, naveo je Popović

Bonus video: