Mićo Vujović: Obogatićemo turističku ponudu Budve pjesmom Mediterana

"Bio je to već brendirani festival koji je okupljao uspješne i prepoznatljive umjetnike iz Crne Gore i šireg okruženja. Pjesma Mediterana je imala ogromnu medijsku pažnju i kroz vrijedan kulturno-muzički opus širila je sliku Budve kao mediteranskog grada i neodvojivog dijela moderne Evrope", kazao je Vujović

2586 pregleda 50 reakcija 3 komentar(a)
Vujović, Foto: URA
Vujović, Foto: URA

Nakon što formiramo vlast u Budvi vratićemo tradiciju mediteranskih nota i obogatiti turističku ponudu Budve pjesmom Mediterana, saopštio je kandidat za odbornika "URA za sve građane Budve – Crno na bijelo", Mićo Vujović.

Prema njegovim riječima, Budva je izgubila manifestaciju koja je odražavala duh i muzički senzibilitet Mediterana.

"Bio je to već brendirani festival koji je okupljao uspješne i prepoznatljive umjetnike iz Crne Gore i šireg okruženja. Pjesma Mediterana je imala ogromnu medijsku pažnju i kroz vrijedan kulturno-muzički opus širila je sliku Budve kao mediteranskog grada i neodvojivog dijela moderne Evrope", kazao je Vujović.

Kako je istakao, djeca u Crnoj Gori decenijama odrastaju uz note turbo-folka i većina njih nema odgovarajuću alternativu.

"Katkada je moguće povjerovati i u česte stavove da je ovakva monokulturna ponuda još jedan u nizu načina na koji vladajući režimi sistematski uništavaju kulturne i obrazovne vrijednosti kako bi što duže vladali", napominje Vujović.

Upozorava da ne treba zaboraviti ni uticaj mas medija, kao ni sadržaja koji su, kako je kazao, kolektivna demonstracija ljudskih pobuda da ih privlači ono što je neprimjereno i što često degradira čovjeka, kao što su zadruge, farme i parovi.

"Izgleda da se „slatki“ šund i kič najlakše prihvataju kada nema alternative i kada se iz medijskog prostora isključe sadržaji drugačije provenijencije. Zato vrijedi da vratimo našu pjesmu gdje joj je i mjesto. Nek u muzičkom smislu „miris ćevapa zamjeni miris brancina“ i neka Mediteran zapjeva našoj djeci", zaključio je Vujović.

Bonus video: