Uhapšen Cetinjanin za kojim su raspisane dvije potjernice

Policijski službenici su prilikom pregleda pronašli i oduzeli papirni zamotuljak sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje, za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Od R.F. je oduzeto i putničko motorno vozilo zbog provjere
139 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.05.2018. 13:05h

Službenici policije uhapsili su R.F. (33) iz Cetinja, za kojim su raspisane dvije lokalne potrage.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje u nedjelju su na raskrsnici seoskih puteva Bokovo – Kosijeri zaustavili i kontrolisali vozilo marke VW Golf, na kojem su bile postavljene ručno pravljene registarske oznake, a kojim je upravljala bezbjednosno interesantna osoba R.F. (33) iz Cetinja.

„Provjerom je utvrđeno da su za R.F. raspisane dvije lokalne potrage - jedna cetinjskog Odjeljenja bezbijednosti, zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara, a druga Centra bezbjednosti Podgorica“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su prilikom pregleda pronašli i oduzeli papirni zamotuljak sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje, za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Od R.F. je oduzeto i putničko motorno vozilo zbog provjere.

Iz Uprave policije je saopšteno da je R.F. uhapšen i predat službenicima Centra bezbijednosti Podgorica zbog daljeg postupanja, a o događaju je obaviješten državni tužilac u podgoričkom Višem državnom tužilaštvu, koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.

Policijski službenici su u subotu na Cetinju, u Bulevaru crnogorskih junaka, prilikom pregleda vozila marke Nissan Micra, cetinjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.Ž. (26) iz Cetinja pronašli i oduzeli startni pištolj marke Blow, kalibra devet milimetara i deset metaka u okviru tog kalibra.

Protiv M.Ž. će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Službenici Odjeljenja bezbijednosti Cetinje su obavljajući pojačanu kontrolu na teritoriji cetinjske Opštine, kontrolisali 12, a sankcionisali pet bezbjednosno interesantnih osoba.

Bonus video: