Grow Old With Me”, inspirisanu pjesmom Roberta Brauninga

Riješena misterija o Lenonovoj pjesmi

film iz 1978. o bejzbol igraču čiji je život naglo okončan usljed rijetkog nervnog poremećaja. Geriga je tumačio Edvard Herman, koji je obolio od amiotrofične lateralne skleroze u 37. godini.

1129 pregleda 0 komentar(a)
Džon Lenon, Foto: AP
Džon Lenon, Foto: AP

Mjesec dana prije nego što je ubijen u decembru 1980. godine, Džon Lenon je objavio numeru “Grow Old With Me”, inspirisanu pjesmom Roberta Brauninga.

Poznato je da je inspiracija za pjesmu Lenonu došla u julu te godine, dok je gledao film o bejzbolu u toku posjete Bermudi. Vodeći analitičar Bitlsa je identifikovao konkretni film, time riješivši misteriju koja je trajala decenijama, piše Guardian.

Kenet Vomak je odgledao desetine filmova o bejzbolu prije nego što je shvatio da Lenon pogledao “Ljubavna afera: Priča o Eleonori i Luu Gerigu”, TV film iz 1978. o bejzbol igraču čiji je život naglo okončan usljed rijetkog nervnog poremećaja. Geriga je tumačio Edvard Herman, koji je obolio od amiotrofične lateralne skleroze u 37. godini.

Vomak, profesor engleske i popularne muzike na Monmaut univerzitetu u Nju Džerziju, ovo istraživanje je uključio u svoju knjigu “John Lennon 1980: The Last Days in the Life”, koja će biti objavljena sljedeće sedmice.

Preporučujemo za Vas