Pepić: Vuković se ponaša revanšistički, Opština Podgorica ostavila Tuzi zatrpane otpadom

"Glavni grad zloupotrebljava svoju poziciju, a svu imovinu koju smo zajedno stekli iskorišćava, što je protivno zakonu"

4142 pregleda 190 reakcija 0 komentar(a)
Pepić, Foto: GP URA
Pepić, Foto: GP URA

Gradonačelnik Podgorica Ivan Vuković se ponaša revanšistički, saopštio je danas Eldin Pepić iz Građanskog pokreta URA.

"Ne predaje ono što smo stekli zajedno, a od skora su iz Opštine Podgorica povukli i mašine Čistoće i ostavili Tuzi bukvalno zatrpane otpadom", istakao je Pepić.

Detal iz Tuzi
Detal iz Tuzifoto: Građanski pokret URA

On je kazao da se iz Opštine Podgorica ponašaju krajnje neodgovorno i nesolidarno prema svojim komšijama, a do skoro i sugrađanima.

"Preduzeće Komunalno Tuzi nije dobilo odgovor od Vukovića, Čistoće i Deponije na dopis kojim su tražili da preuzmu poslove održavanja javne higijene na teritoriji čitave opštine i deponovanje otpada na deponiji Livade. Iz Glavnog grada dogovore, koje su prethodno ustanovili, ne poštuju Jedan od dogovora je bio i da za korišćenje naše imovine u našoj opštini uplate sredstva. Međutim, i tu je došlo do razmirica", rekao je Pepić.

Od Vukovića, kako kaže, zahtijeva da pokaže solidarnost.

"U ime građana, zahtijevam da se politički i rat oko razgraničenja odvija civilizovano, a da gradonačelnik Podgorice pokaže solidarnost, a ne revanšizam. Građani nisu ti koji treba da ispaštaju zbog tvrdoglavosti, bahatosti i interesa pojedinaca. Sramota je da, nekada sugrađani, budu ostavljeni u nehumanim uslovima za život, u otpadu. Očekujemo da Podgorica postupi odgovorno i riješi problem što je prije moguće", kazao je Pepić.

On je rekao i da se Vuković ne smije ponašati kao šef svega što je zajednički stečeno.

"Glavni grad zloupotrebljava svoju poziciju, a svu imovinu koju smo zajedno stekli iskorišćava, što je protivno zakonu. Sva preduzeća, izuzev Deponije, izbjegavaju plaćanje poreza Tuzima, a čak ni Vodovod nije platio koncesije, zbog čega će na listi sankcija biti među prvima. Zahtijevamo da Podgorica pokaže odgovornost i vrati uredan život mještanima Opštine Tuzi", zaključio je Pepić.