Napadača traže na snimcima kamera

“Čekamo vještačenje vozila i tragova izuzetih tokom uviđaja. S obzirom na to da je Pejović živio u Herceg Novom, razmjenjujemo podatke sa kolegama iz tamošnjeg Centra bezbjednosti, kako bi utvrdili motiv”, rečeno je nezvanično iz policije
427 pregleda 1 komentar(a)
Nikšić eksplozija Predrag Pejović, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić eksplozija Predrag Pejović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.05.2018. 05:18h

Desetak Nikšićana, navodno povezanih sa kavačkim kriminalnim klanom poligrafski je ispitivano zbog pokušaja ubistva Nikšićanina Predraga Peda Pejovića (58) i Dragana Damjanovića (44), ali niko od njih nije zadržan nakon saslušanja.

Pejović je teško, a Damjanović lakše povrijeđen u eksploziji bombe podmetnute pod automobil u kome su bili.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, inspektori su utvrdili da je ispod automobila kojim se Damjanović prije dva dana dovezao za Pejovića, eksploziv podmetnut noć ranije.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da inspektori pregledaju snimke sa nadzornih kamera postavljenih na potezu kojim je Damjanović tog jutra došao do kuće Pejovića u Trebješkoj ulici, kako bi utvrdili da li je napadač pratio “reno senik”.

“Čekamo vještačenje vozila i tragova izuzetih tokom uviđaja. S obzirom na to da je Pejović živio u Herceg Novom, razmjenjujemo podatke sa kolegama iz tamošnjeg Centra bezbjednosti, kako bi utvrdili motiv”, rečeno je nezvanično iz policije.

Isti sagovornik ispričao je da inspektori provjeraju poslova Pejovića i njegove eventualne sukobe sa pripadnicima kriminalnog miljea.

“Saslušano je više desetina bezbjednosno interesantnih lica, a saslušanja će se i nastaviti. Dosadašnjom istragom utvrdili smo da je eksploziv ispod ‘renoa’ postavljen u noći između utorka i srijede, i magnetom zakačen ispod suvozačevog sjedišta. Naprava je aktivirana daljinski, zato provjeravamo da li je napadač pratio Damjanovića, ili je eventualno imao pomagača koji mu je javio kada je Pejović sjeo u automobil”, rekao je isti sagovornik.

Izvor iz istrage ranije je rekao da inspektori pokušavaju da utvrde da li je pokušaj ubistva Pejovića, navodno bliskog škaljarskom kriminalnom klanu, nastavak rata kotorskih kriminalnih klanova.

Bonus video: