Državljanin Kosova osumnjičen da je obijao kuće na poluostrvu Luštica

65 pregleda 0 komentar(a)
lopov, razbojnik, krađa, Foto: Shutterstock.com
lopov, razbojnik, krađa, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.05.2018. 14:23h

Hercegnovska policija uhapsila je A.S. (33) državljanina Kosova sa prebivalištem u Tivtu, zbog sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.

On je, kako se sumnja, jedno krivično djelo počinio na štetu I.B. na način što je, 23/24. oktobra prošle godine, na poluostrvu Luštica, selo Gornje Rose, upotrebom podesnog sredstva – pajsera nasilno otvorio prozor na kući oštećenog, ušao u unutrašnjost kuće, gdje je izvršio premetačinu i otuđio televizor i ruter za televizor. Otuđene stvari osumnjičeni je, sumnja se, prodao na pijaci u Tuzima u Podgorici.

Drugo krivično djelo teška krađa A.S. je, sumnja se, počinio na štetu J.P, na način što je, kako se sumnja, 20/21. marta u selu Zabrđe na poluostrvu Luštica, upotrebom podesnog sredstva nasilno otvorio ulazna vrata kuće oštećenog, nakon čega je ušao u unutrašnjost kuće odakle je otuđio frižider, muzičku liniju i akumulatorsku ručnu baterijsku lampu. Otuđene predmete A.S. je, sumnja se, sakrio u pomoćnom objektu kuće koju koristi.

Policijski službenici CB Herceg Novi i OB Tivat, postupajući po operativnim saznanjima, a na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru su, 4. maja izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi A.S. u Tivtu. Izvršenim pretresom, kako je saopšteno iz Uprave policije, pronađen je i oduzet veći broj predmeta i stvari za koje postoji osnovi sumnje da potiču iz krivičnog djela.

"Tokom kriminalističke obrade, policijski službenici su došli do saznanja da je A.S. tokom 2017. i 2018. godine izvršio veći broj krivičnih djela protiv imovine na teritoriji poluostrva Luštica, na način je upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage nasilno otvarao ulazna vrata objekata, poslije čega je iz njihove unutrašnjosti otuđivao tehničke stvari (televizore, muzičke linije, risivere), alat, plinske boce i druge stvari. U konsultaciji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije oštećenih lica, tj. vlasnika kuća i vikendica, jer se radi, u većini slučajeva, o kućama stranih državljana koji trenutno nisu u Crnoj Gori", saopšteno je iz policije.

Bonus video: