DF: Kriminalce je ohrabrilo nečinjenje državnog aparata u ranijim napadima na novinare

"Policija, na primjer, nije u stanju da još uvijek pronađe počinioca krivičnog djela napada na Gojka Raičevića, gdje postoje svi dokazi, video zapis, broj vozila iz kojega izlazi nasilnik, vidi se udarac koji zadaje, pa ako ne može da se riješi nešto tako očigledno, onda teško možemo računati da je policija sposobna"
82 pregleda 2 komentar(a)
DF, Demokratski front, Foto: DF
DF, Demokratski front, Foto: DF
Ažurirano: 09.05.2018. 08:37h

Kukavički čin napada na Oliveru Lakić apsolutno je rezultat činjenice da je Crna Gora odavno nestabilno društvo, koje nema institucije sposobne i voljne da zaštite građane, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

"DF još jednom najoštrije osuđuje napad na novinarku Oliveru Lakić, i tražimo da se otkriju neposredni izvršioci, kao i njihovi nalogodavci. Ovaj kukavički čin apsolutno je rezultat činjenice da je Crna Gora odavno nestabilno društvo, koje nema institucije sposobne i voljne da zaštite građane. I kriminalce je upravo ohrabrilo nečinjenje državnog aparata i nerješavanje prethodnih slučajeva napada na novinare", kazali su iz DF-a.

Oni su podjsetili na napad na Gojka Raičevića.

"Policija, na primjer, nije u stanju da još uvijek pronađe počinioca krivičnog djela napada na Gojka Raičevića, gdje postoje svi dokazi, video zapis, broj vozila iz kojega izlazi nasilnik, vidi se udarac koji zadaje, pa ako ne može da se riješi nešto tako očigledno, onda teško možemo računati da je policija sposobna, ili da želi, da riješi ostale napade na novinare. Zato, u ovom trenutku, ne znamo koji nadležni organ da pozovemo da pod hitno riješi najnoviji atak na novinare, jer je aktuelna vlast snažno uvezana sa kriminalnim grupama", kazali su iz DF-a.

DF smatra da je "krajnji momenat za mobilizaciju svih onih koji hoće da se suprotstave kriminalcima i njihovim pomagačima iz režima".

Bonus video: