Dujović i Bašović idu u sudije

Sudski savjet je izabrao 10 kandidata za osnovne sudove koji će pohađati obuku u Centru za edukaciju
1335 pregleda 4 komentar(a)
Mušika Dujović, Vesna Medenica, Boris Savić, Foto: Savo Prelević
Mušika Dujović, Vesna Medenica, Boris Savić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.06.2018. 15:17h

Samo djeca predsjednika Apelacionog suda Mušike Dujovića i istražnog sudije Višeg suda Miroslava Bašović - Branko Dujović i Boško Bašović pokazala su dovoljno znanja i prošla konkurs za sudije osnovnog suda u “konkurenciji” sa još njih sedmoro čiji su roditelji visokopozicionirani u pravosuđu.

Sudski savjet juče je od 32 kandidata koji su se javili na javni oglas za 10 mjesta u osnovnim sudovima izabrao Branka Dujovića, savjetnika u Osnovnom sudu u Podgorici, Bojana Dubljevića, savjetnika u Osnovnom sudu u Herceg Novom, Ninu Ojdanić, savjetnicu u Apelacionom sudu, Boška Bašovića, savjetnika u Vrhovnom sudu, Borka Lončara, savjetnika u Višem sudu u Podgorici, Mladena Bulatovića, savjetnika u Osnovnom sudu u Podgorici, Radomira Kljajevića, savjetnika u Višem sudu u Bijelom Polju, Amru Burdžović, savjetnicu u Višem sudu u Bijelom Polju, Vanju Vujović, savjetnicu u Osnovnom sudu u Podgorici i Mirzu Ademovića, savjetnika u Osnovnom sudu u Podgorici.

Oni su prošli testiranje i intervju, što je procedura tokom izbora. Na sajtu Sudskog savjeta objavljeno je da će oni “u narednom periodu pohađati dalju obuku u Centru za edukaciju u sudstvu i Državnom tužilaštvu, u trajanju od 9, odnosno 18 mjeseci”.

Na oglas objavljen krajem aprila bili su zainteresovani Dino Lukač, sin višeg tužioca u Bijelom Polju Hasana Lukača. Takođe i njegova sugrađanka Jelena Radović, ćerka bivšeg sudije Višeg suda u Podgorici i generalnog sekretara Skupštine Milana Radovića. Njegova druga ćerka Ana Radović već je u pravosuđu i zamjenik je ODT u Podgorici. Četvrti član porodice Radović, Miljana Radović takođe je u pravosuđu - na mjestu zamjenice vrhovnog državnog tužioca.

I ćerka specijalne tužiteljke Stojanke Radović, Neda Radovićprijavila se za sudiju Osnovnog suda, kao i bratanična predsjednika Višeg suda u Bijelom Polju Tofila Žujovića, Ivana Žujović. Ćerka advokata i bivšeg sudije Vrhovnog suda Rešada Muzurovića, Aida Muzurović, zatim Jelena Šimrak, bratanična bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Osnovnog suda u Herceg Novom, Vukašina Šimraka.

Njihova imena nisu objavljena na sajtu SS iako je oglas bio javan.

Bonus video: