Kuljača danas izlazi iz zatvora

Kuljača je inače, bio i ključni svjedok saradnik istražiteljima Specijalnog državnog tužilaštva koji su procesuirali budvansku kriminalnu grupu na čijem je čelu bio visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović u osam korupcionaških afera, kojima je opštinska kasa oštećena za više desetina miliona eura
216 pregleda 27 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.08.2018. 05:48h

Viši sud u Podgorici prihvatio je molbu bivšeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače i donio rješenje o uslovnom otpustu.To je „Vijestima“ potvrdio njegov pravni zastupnik advokat Zoran Piperović.

Kuljača, koji je odslužio dvije trećine zatvorske kazne, danas će napustiti spušku ćeliju i naći se na uslovnoj slobodi.

Odlukom suda nekadašnjem prvom čovjeku metropole turizma skraćena ja zatvorska kazna za pola godine.

On je krajem maja prošle godine otišao na izdržavanje dvoipogodišnje zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog malverzacija u aferi „Zavala“ sa još desetak opštinskih službenika i članova komisije.

Imajući u vidu da se Kuljača dobro vladao tokom izdržavanja kazne, sud je prihvatio sve činjenice koje su zastupnici u molbi iznijeli da mu se odobri uslovni otpust.

Presudom Apelacionog suda, koju je sudija Milić Međedović donio u decembru 2016, Kuljača je osuđen na dvije i po, dok je ne­ka­da­šnji se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za in­ve­sti­ci­je Op­šti­ne Bu­dva Dra­gan Ma­ro­vić dvi­je go­di­ne zatvora, jer su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist preduzeću „Zavala invest“, a oštetili opštinsku kasu za 820 hiljada eura.

Presudom Apelacionog suda u ovom slu­ča­ju na godinu dana osuđeni su bili i Đor­đe J. Pi­nja­tić, pred­sjed­nik ko­mi­si­je ko­ja je pro­cje­nji­va­la ra­do­ve na postrojenju za desalinizaciju Dra­gan S. Ži­nić, Slo­bo­dan Š. Đu­ro­vić, Ste­van Đ. Vu­če­tić, Sre­ten N. To­mo­vić, No­vak P. Sta­no­je­vić, Mar­ko S. Ka­lo­štro i Dra­gan M. Se­ku­lić.

I dok je Viši sud prihvatio molbu Kuljače, Maroviću se nije izašlo u susret. Naime, Apelacioni sud nedavno je odbio molbu Marovića da izađe na slobodu, jer je i on izdržao dvije trećine zatvorske kazne.

Kuljača je inače, bio i ključni svjedok saradnik istražiteljima Specijalnog državnog tužilaštva koji su procesuirali budvansku kriminalnu grupu na čijem je čelu bio visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović u osam korupcionaških afera, kojima je opštinska kasa oštećena za više desetina miliona eura.

Preporučujemo za Vas