Evo kako da pazite automobil tokom zime: Koristite sprej za čišćenje leda sa vjetrobrana

Ne propustite da u posudu za pranje vjetrobranskih stakala sipate tečnost otpornu na zamrzavanje
138 pregleda 0 komentar(a)
snijeg, auto, Foto: Shutterstock
snijeg, auto, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.01.2018. 19:26h

Niske temperature negativno utiču na tečnosti u vozilu i na gumene elemente, pa se savjetuje da njima posvetite malo vremena prije polaska na zimovanje ili praznični odmor.

Kada temperatura padne ispod nule, tada kederi na vratima znaju da se zalijepe, tada je vrata teško otvoriti preporučljivo je kedere premazati specijalnim sredstvom koje će kasnije omogućiti lagano otvaranje vrata čak i pri vrlo niskim temperaturama.

U slučaju zaleđivanja vjetrobranskih stakala koristimo razne grebalice. One će naravno pomoći da dobijemo preglednmost, ali će vremenom staklo biti izgrebano. Zato jer preporučljivo koristiti sprej koji se isprska po šoferšajbni i nakon toga imamo potpuno čiste vidike pred sobom.

Kad je riječ o motoru osnovni preduslov za funkcionisanje pri niskim temperaturama je da u rashladnom sistemu ima antifriza, kod dizel motora treba obratiti pažnju na grijače, a pred putovanje bi bilo dobro promijeniti ulje i sipati ulje odgovarajućeg viskoziteata (213, 214, 215)

Ne propustite da u posudu za pranje vjetrobranskih stakala sipate tečnost otpornu na zamrzavanje. Obična voda će brzo da zaledi u crijevima i prskalicama, i nećete biti u stanju da očistite prljavštinu koju na vjetrobran nanose vozila ispred vas.

OSNOVNI PRINCIPI VOŽNJE PO SNIJEGU:

JWPlayer video mesto

Bonus video: