Kamera snimila ko zatrpava izvor: Tvrde da ima pripadnika policije i komunalne policije

Privedeno nekoliko osoba
647 pregleda 18 komentar(a)
izvorište mala voda zatrpavanje, Foto: Privatna arhiva
izvorište mala voda zatrpavanje, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.08.2018. 19:30h

Konflikt između mještana Blatine oko izvorišta Male vode nastavljen je, pa je u kolašinsku policiju privedeno nekoliko osoba radi davanja izjava.

Ovog puta ta kaptaža, sa koje se snabdijeva vodom dio domaćinstava Blatine zatrpan je kamenom, a mještanin Miodrag Obrenović tvrdi da je među onima koji su izveli „diverziju“ bio i po jedan pripadnik policije i Komunalne policije.

Deset domaćinstava u kolašinskom selu Blatina već dugo imaju problema u snabdijevanju vodom. Posljednji put nepoznati počinioci su 26. jula oštetili oko 1.300 metara crijeva, od izvora Male vode do svojih kuća. Prije toga, 4. i 5. jula su bacili dinamit na kaptažu izvora. Tokom minule dvije godine, tvrde mještani, kaptaža Male vode po dva puta je zatrpavana dinamitom i lomljena macama, a dva puta je i crijevo kidano. Oštećenja su primijećena i na izvoru Šolevića krš, koji je zatrpan kamenjem.

Postavili smo kameru pored izvorišta. Fotografije su stizale na moj mobilni telefon. Odmah sam pozvao policiju koja je izašla na lice mjesta i navedena lica zatekla kod kaptaže Mala voda

„Izveli smo akciju da uredimo i sačuvamo izvorište od posljednjih rušenja. Kada smo to završili 5. avgusta smo postavili kameru pored izvorišta koje je u državnoj svojini. U četvrtak 9. avgusta oko 14 sati kamere su zabilježila V. Š., B. Š., V. Č., i V.Č., kako zatrpavaju i uništavaju izvorište Mala voda. Među njima i pripadnika policije i Komunalne policije. Fotografije koje je bilježila kamera su stizale na moj mobilni telefon. Odmah sam pozvao policiju koja je izašla na lice mjesta i navedena lica zatekla kod kaptaže Mala voda“, kazao je Obrenović juče novinarima.

On je i ranije, kako objašnjava, pred policijom kazao da sumnja da su za prethodne štete na vodovodu krive komšije, koje je „snimila kamera u najnovijoj diverziji“. Dio Blatinjana smatra da korišćenjem kaptaže Male vode ostatak sela ostaje bez dovoljno vode.

Obrenović kaže da je dosadašnja šteta na vodovodu preko 12.000 eura. Prema njegovim riječima, s obzirom da postoje fotografije s lica mjesta, Osnovno državno tužilaštvo ima dovoljno dokaza da brzo reaguje. Obrenović tvrdi da su „stručnjaci dokazali da izvorište Mala voda ne ugrožava ostala izvorišta“.

U kolašinskoj policiji „Vijestima“ su potvrdili da je nekoliko osoba pozvano da daju izjave povodom tog slučaja. U policiji, međutim, smatraju da bi na nivou lokalne uprave već jednom trebalo valjano urediti način na koji će se koristiti kaptaža Male vode, kako bi se spriječili i dalji konflikti tamošnjih mještana. D.Š.

Bonus video: